Άδωνις Γεωργιάδης στον News 24/7 στους 88,6: Οι Αριστεροί όταν παίρνουν εξουσία, κυβερνούν δεξιά

Άδωνις Γεωργιάδης στον News 24/7 στους 88,6: Οι Αριστεροί όταν παίρνουν εξουσία, κυβερνούν δεξιά
: News 24/7 88,6 /

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε για το μακεδονικό, τις επόμενες εκλογές, την στάση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και απάντησε σε όλα τα καίρια ερωτήματα.

Αν δεν λυθεί τώρα το μακεδονικό δεν θα λυθεί ούτε στα επόμενα 50 χρόνια εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Το λάθος που κάναμε το 15 στο δημοψήφισμα ήταν ότι δεν κάναμε αποχή

Μεταξύ άλλων τόνισε: “Το λάθος που κάναμε το 15 στο δημοψήφισμα ήταν ότι δεν κάναμε αποχή. Στην Ελλάδα σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών το ΟΧΙ θα έπαιρνε  90%. Αν οι εκλογές γίνουν πριν την κύρωση της συμφωνίας θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας, απάντησε ότι “όλα τα εργαλεία θα τα χρησιμοποιήσουμε για να εμποδίσουμε την κύρωση της συμφωνίας”.

Στο σχόλιο ότι μπορεί ο Π. Καμμένος να υπερψηφίσει είπε ότι “εδώ ο Π. Καμμένος ψήφισε μαζί με την ΧΑ για να φύγει ο Σαμαράς. Αλλο οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες άλλο οι πολιτικές συμμαχίες. Δίνω μηδέν πιθανότητες στον Π. Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση. Με Νικολόπουλο και Παπακώστα θα βγει η πλειοψηφία. Ο Τσίπρας ελέγχει τη Βουλή, θα φύγει όταν το αποφασίσει ο ίδιος”.

“Εμείς -συνέχισε- τη συμφωνία αυτή δεν θα την κυρώσουμε, θα ξεκινήσουμε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση μετά τις εκλογές. Αν δεν περάσει η παρούσα συμφωνία περίπτωση να υπάρξει στα επόμενα 50 χρόνια δεν υπάρχει, γιατί πλέον θα αποκκλίνουν οι προσεγγίσεις. Εμάς μας στενοχωρεί η χρήση της λέξης Μακεδονία από τα Σκόπια, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον στενοχωρεί”.

Κατά τον Αδ. Γεωργιάδη το 2008 στο Βουκουρέστι η γραμμή της ΝΔ ήταν για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά όχι ότι το ήθελαν, μόνο ως αναγκαστικό συμβιβασμό χωρίς εκχώρηση γλώσσας και εθνότητας. “Τότε ήμουν στον ΛΑΟΣ και πίεζα για σκληρότερη λύση. Ο Κ. Καραμανλής το παιξε τέλεια. Και απεγκλώβισε τη χώρα από τις διεθνείς πιέσεις και δεν υπέγραψε συμφωνία”.

Δεν ήταν απεσταλμένη του Κυρ. Μητσοτάκη η Μ. Σπυράκη

“Δεν ήταν απεσταλμένη του Κυρ. Μητσοτάκη η Μ. Σπυράκη. Μου το είπαν και οι δύο όταν τους ρώτησα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ζάεφ είπε στους πολιτικούς αρχηγούς στα Σκόπια ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο πιο βολικός πρωθυπουργός”. Η δική του ερμηνεία της αποχής στο δημοψήφισμα στα Σκόπια είναι ότι “υπάρχει έντονος εθνικισμός και αλυτρωτισμός. Και μόνο για τη σύνθετη ονομασία το 65% δεν πήγε να ψηφίσει. Είναι να ανατριχιάζεις. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από την παράταση του αδιεξόδου. Θέλουμε τη σταθερότητα, αλλά όχι εις βάρος μας. Ας κάνουν τα κουμάντα τους και όπου τους βγάλει ο Θεός”.

Ο Αδ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση των αγορών και δήλωσε την εμπιστοσύνη του στα stress tests από τα οποία πέρασαν οι ελληνικές τράπεζες. Οι αγορές θέλουν ηρεμία κια γαλήνη. Ηρεμία και γαλήνη δεν υπάρχει όταν μιλά ο κεντρικός τραπεζίτης. Ο πανικός δεν δικαιολογείται, η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη, γι αυτό και δεν χρειάζεται να μιλήσει ο κ. Στουρνάρας.

Σχολιάζοντας τις σχέσεις κυβέρνησης-ΤτΕ ο Αδ. Γεωργιάδης είπε τα εξής: “Η βασική αιτία της σύγκρουσης κυβέρνηση-Στουρνάρα ήταν η άποψη του διοικητή της ΤτΕ υπέρ της προληπτικής γραμμής πίστωσης. Το επιτόκιό μας είναι κολλημένο πάνω από το 4, άρα αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο ο Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας είναι εξαιρετικά σοβαρό άτομο, ικανό να φέρει εις πέρας τις αποστολές που αναλαμβάνει”.

Για παλαιότερες δηλώσεις του ότι “όπου κυβέρνησε η Αριστερά έφερε φτώχεια ή αίμα” ο κ. Γεωργιάδης είπε:

“Αίμα και καταστροφή έφερε η άκρα και κομμουνιστική αριστερά. Στη διαπάλη των ιδεών αποδεικνύεται ότι όταν οι αριστεροί παίρνουν την εξουσία κυβερνάνε δεξιά για να μη φέρουν φτώχεια και αίμα, επειδή όμως είναι ατζαμήδες, τελικά φέρνουν καταστροφή. Το ΚΚΕ είναι αυτό που λέει το όνομά του. Εχουν το σεβασμό μου γιατί δεν κρύβονται. Δεν υποκρίνονται αγάπη στην ΕΕ και στην αστική δημοκρατία. Αν ποτέ πάρουν την εξουσία θέλουν να κάνουν την Ελλάδα κομμουνιστική και προφανώς εγώ δεν θα το ήθελα καθόλου. Το ΚΚΕ δείχνει μεγάλο σεβασμό στους θεσμούς και γι αυτό δεν το θεωρώ επικίνδυνο. Οταν πήγε να γίνει ντου στη Βουλή το ΚΚΕ προστάτευσε τη Βουλή. Είναι καθαρός ιδεολογικός αντίπαλος αλλά τουλάχιστον αυτοί δεν υποκρίνονται”.

Για την αγωγή αποζημίωσης εναντίον της Novartis ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι “το μεσημέρι θα πάρω από το δικηγόρο μου το τελικό σχέδιο του εξωδίκου, μετά από έναν χρόνο που σέρνεται η ιστορία, η Νοβάρτις έχει το χρόνο να κάνει εσωτερικό έλεγχο ώστε να μπορεί να πει αν μου έχει δώσε έστω και μισό ευρώ. Επί ημερών μου η Νοβάρτις είχε ζημίες, επί Πολλάκη έχει κέρδη. Θα προσφύγω και στην αμερικανική Δικαιοσύνη εναντίον όσων χρέωσαν στο FBI διαρροές για στοιχεία εναντίον μου, δημοσιογράφων, ΜΜΕ, πολιτικών αντιπάλων”.

Ανέφερε επίσης ότι “εκδικάστηκε η αγωγή μου εναντίον του κ. Βαξεβάνη και δικαιώθηκα, για το Ερίκος Ντυνάν, και έχω και άλλες αγωγές εναντίον μου. Υπήρξε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας χαρακτήρος εναντίον μου”.

Μιλώντας για την μετεκλογική περίοδο ο Αδ. Γεωργιάδης τόνισε τα εξής: “Δεν θέλω να καταδικάσω τον κ. Πολλάκη με ψέματα, θέλω να τον καταδικάσω με αληθινά στοιχεία. Οταν θα έρθει η ΝΔ θα ερευνηθούν όλες οι καταγγελίες. Ο κ. Πολλάκης είναι τρομερά ανοιχτός, δώσανε 8 εκ με απευθείας ανάθεση, δεν βλέπω διέξοδο νομική για να ξεμπλέξει”.

“Οταν θα αλλάξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία -συνέχισε-, θα γίνει εξεταστική για τη Novartis, θα έρθουν οι ψευδομάρτυρες χωρίς κουκούλα στη Βουλή και αν αποκαλύψουν ως καθοδηγητές τους πολιτικά πρόσωπα τότε θα προχωρήσουμε”.

Για το Μάτι είπε ότι “υπάρχει εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, όταν καταλήξε σε υπουργούς, ο φάκελος θα έρθει στη Βουλή που δεν πρέπει να μείνει αδιάφορη”.

“Εχω την αίσθηση ότι έχουν κάνει πολλές παρανομίες” υποστήριξε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ως προς το ζήτημα των συντάξεων, ανέφερε ότι “ο κ. Τσίπρας έχει γίνει βολικός όχι μόνο για τον Ζ.Ζάεφ αλλά και για την Α. Μέρκελ που θέλει να του κάνει κάποιο δώρο και πιθανώς να θεωρήσει ότι είναι η ώρα για την ακύρωση το νόμου για την περικοπή των συντάξεων. Αν έρθει στη Βουλή ρύθμιση για αναστολή του νόμου για έναν χρόνο αυτό θα εόναι κοροϊδία γιατί ο νόμος με τον οποίο μας δέσμευσαν στην περικοπή συντάξεων έχει τετραετή ισχύ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα