Άδωνις, μόνος, επιμένει για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ  ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ  ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ-  ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ- ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Μπορεί το εισιτήριο των 25 ευρώ να έγινε "καπνός", ωστόσο ο υπουργός Υγείας δεν λέει να το δεχθεί. Δήλωσε ότι είναι σωστό μέτρο. Δείτε βίντεο με όσα υποστήριζε παλιά για το... ίδιο θέμα (Vid)

Επιμένει ο Ά. Γεωργιάδης ότι το 25ευρω ήταν σωστό μέτρο, παρά το επίσημο "άδειασμά" του από τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και τις συνεχείς αλλαγές στάσεις από τον ίδιο.

"Το 25ευρω ήταν ένα σωστό μέτρο και ασφαλώς λάθος η απόσυρσή του, γιατί υπάρχει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και όπου δεν υπάρχει θεσμοθετείται. Στόχος της εισόδου στο νοσοκομείο, του εισιτηρίου νοσηλείας, είναι να εξορθολογίσει το σύστημα και να σταματήσει κυρίως τις εικονικές εισαγωγές, οι οποίες είναι πάρα πολλές στα ελληνικά νοσοκομεία" δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.

Ο κ. Γεωργιάδης, επιμένει ότι το εισιτήριο, ήταν διαρθρωτικό μέτρο

"Υπάρχει ένα θέμα με την τρόικα, ότι αυτό που κάναμε είναι φόρος και όχι διαρθρωτικό μέτρο στην υγεία, όπως μας είχαν ζητήσει. Εάν με ρωτάτε εάν διακινδυνεύουμε τη δόση για το 25ευρω, όχι. Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Αλλά ότι επί της ουσίας αντικαταστήσαμε ένα διαρθρωτικό μέτρο με ένα φόρο, αυτό κάναμε" πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγε ο υπουργός Υγείας για το 25ευρω στα νοσοκομεία, όταν και διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση της τιμής.

"Πόλεμος" με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Σε ό,τι αφορά τον ΕΟΠΥΥ και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Εγώ ήθελα να κάνουμε ένα διάλογο επί της ουσίας, αλλά πρέπει να θέλουν και άλλοι να τον κάνουν. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάνουν απεργία διαρκείας, σχεδόν, από τα μέσα Νοεμβρίου. Τους είπα από την αρχή να μην κάνουν απεργία για να μας εκβιάσουν. Εγώ δεν εκβιάζομαι.... Ήρθε στην Ελλάδα η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Μέγαρο Μουσικής για να υποστηρίξει αυτήν την αλλαγή και να πει ότι είναι σωστή. Η αλλαγή αυτή είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα: τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων από τη μία και τα πολυιατρεία του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) από την άλλη. Στα πολυιατρεία έχεις ένα μηχάνημα, αλλά δεν έχεις τον ειδικό να το χειριστεί. Στο κέντρο υγείας έχεις τον γιατρό που το χειρίζεται, αλλά δεν έχεις το μηχάνημα. Και μέχρι σήμερα δεν μπορεί ο υπουργός να πάρει το γιατρό και να τον πάει στο μηχάνημα ή το μηχάνημα να το πάει στον γιατρό. Και έχεις δύο κτίρια να είναι απέναντι το ένα από το άλλο και τους ασθενείς να πηγαίνουν στον ιδιώτη για να κάνουν εξέταση. Πάμε τώρα να ενώσουμε αυτά τα δύο συστήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο. Δεν υπάρχει περίπτωση!».

Αναφερόμενος τέλος στη δικαστική διαμάχη με τον Π. Καμμένο, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε: «Ήταν μία αγωγή που μου είχε καταθέσει για το σκάφος. Το πήρα μετά τη δικογραφία και έχει τη μεγαλύτερη πλάκα από αυτά που έχει πει ο κ. Καμμένος, ότι το σκάφος που λέγεται «Ηλιάτορας of London» είναι σε μία offshore ιδιοκτησίας του πατέρα του και ο εαυτός του είναι skipper, δηλαδή, καπετάνιος. Και μου έχει κάνει αγωγή γι' αυτό! Αλλά του ξέφυγε, μάλλον, ένα δελτίο για το σκάφος αναψυχής που γράφει ότι ιδιοκτήτης του σκάφους είναι η Cash Corp. Ltd. Σε νησιά Καϊμάν. Καπετάνιος- skipper Π. Καμμένος και χρήστης Ηλ. Καμμένος. Εν πάση περιπτώσει, μου έχει κάνει αγωγή και στις αστικές διαδικασίες είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου αν θα μιλήσει ο εναγόμενος, διότι πας με δικηγόρο, έγγραφα και μάρτυρα. Εγώ πάω στις αγωγές που μου έχει κάνει ο κ. Καμμένος και είναι διάφορες. Πηγαίνω ο ίδιος και ζητάω να εξεταστώ ως μάρτυρας. Προχθές, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να καταθέσω ως μάρτυρας και, για να μην παρεξηγηθούμε, ήταν νόμιμο αυτό που έκρινε. Προβλέπεται. Δεν είναι θέμα υπουργού. Ο κάθε πολίτης που είναι θιγόμενος και του ζητάει ο άλλος 670.000 ευρώ αποζημίωση πρέπει να μιλήσει. Αν ήμουν, δηλαδή, πρόεδρος του δικαστηρίου θα άφηνα τον οποιονδήποτε να μιλήσει. Ο νόμος δεν το προβλέπει, όμως και το δικαστήριο έκρινε διαφορετικά και τελείωσε η δίκη. Θα δούμε».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη Βουλή η τροπολογία για τις νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

SHARE:

24Media Network