Αέρας Παρισιού για την Μπιρμπίλη με μισθό 25.000 ευρώ

23-10-2010-ΑΘΗΝΑ-ΚΑΒΟΥΡΙ-Ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στο Φόρουμ Πράσινων Επενδύσεων,το οποίο διοργανώνεται  από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και το Ινστιτούτο για την Κλιματική και Ενεργειακή Ασφάλεια// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ  Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ .(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
23-10-2010-ΑΘΗΝΑ-ΚΑΒΟΥΡΙ-Ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στο Φόρουμ Πράσινων Επενδύσεων,το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και το Ινστιτούτο για την Κλιματική και Ενεργειακή Ασφάλεια// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ .(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Όσοι νόμιζαν ότι με τον πρόσφατο ανασχηματισμό η κ. Μπιρμπίλη βγήκε χαμένη, ενδέχεται να διαψευστούν σοβαρά αφού πληροφορίες κάνουν λόγο ότι θα αναλάβει πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι με δωρεάν σπίτι, προσωπικό οδηγό αλλά και μάγειρα

Μετά τον Δρούτσα που μετατέθηκε στην Ευρωβουλή, έρχεται η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος  Τίνα Μπιρμπίλη η οποία προορίζεται να αναλάβει πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).  Η πρόταση τής έγινε από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, το θέμα ωστόσο δεν έχει ακόμη τακτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία", όσοι νόμιζαν ότι θα βγήκε χαμένη καθώς έμεινε εκτός κυβέρνησης στον τελευταίο ανασχηματισμό είναι γελασμένοι αφού σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου τη στέλνει στο Παρίσι, με μισθό 25.000 ευρώ αφορολόγητα το μήνα με δωρεάν σπίτι στη Champs-Elysees με οδηγό και μάγειρα!

Έτσι, δεδομένου ότι το διαμέρισμα ανήκει στο ελληνικό κράτος τα έξοδα διαμονής της κυρίας Μπιρμπίλη θα είναι όλα πληρωμένα από τον ελληνικό λαό.

Αν και ακόμη δε φαίνεται να έχει απαντήσει θετικά στη πρόταση του Πρωθυπουργού, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζει πολύ σοβαρά την μετακίνησή της στο Παρίσι. Η διάρκεια της θητείας είναι πέντε χρόνια.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι η κ. Μπιρμπίλη δεν έχει επιλεγεί για αυτή τη θέση χωρίς όμως να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τυχόν σχετικές σκέψεις του πρωθυπουργού.

Η κυρία Μπιρμπίλη, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Imperial College of Science του Λονδίνου, έχει εργαστεί σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη ενώ υπήρξε αξιολογητής προγραμμάτων για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, όταν εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών, συμμετείχε στη δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου για τη διπλωματία σε θέματα περιβαλλοντικά και βιώσιμης ανάπτυξης.

SHARE:

24Media Network