‘Άγιος’ ο Σαμαράς δια χειρός Μητροπολίτη Μεσσηνίας

‘Άγιος’ ο Σαμαράς δια χειρός Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Η συγκεκριμένη κίνηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις

Με τον σταυρό της μητρόπολης Μεσσηνίας τιμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο. Πρόκειται για μια κίνηση που υλοποιήθηκε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης της εκκλησίας της Μεσσηνίας προς τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει το τοπικό messiniapress.gr, στα χνάρια του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος θέλησε να μετατρέψει πρόσφατα τα θυρανοίξια του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους σε “φιέστα”, βάδισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Και μπορεί τελικά η ιδέα του κ. Κατσίβελα να μην τελεσφόρισε, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, και να αναγκάστηκε να τιμήσει τον Αντώνη Σαμαρά σε “κομματική” συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας που ακολούθησε των εκδηλώσεων, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Ο κ. Χρυσόστομος προχώρησε στην απονομή στον Αντώνη Σαμαρά εντός του ναού του Σταυρού της Μητρόπολης Μεσσηνίας στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ οι εκδηλώσεις για τα θυρανοίξια του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού.

Η συγκεκριμένη κίνηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας έχει δημιουργήσει αντιδράσεις. Οι αντιδρώντες σημειώνουν ότι αν ο κ. Χρυσόστομος ήθελε να τιμήσει τον κ. Σαμαρά θα μπορούσε να το κάνει είτε στο κτίριο της μητρόπολης, είτε σε ένα άλλο χώρο στην Πύλο, και όχι στα εγκαίνια που διοργάνωσε το υπουργείο πολιτισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα