Αγνοεί το ΣτΕ ο Γεωργιάδης: “Όσες αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε”

Αγνοεί το ΣτΕ ο Γεωργιάδης: “Όσες αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε”
Eurokinissi

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών στις αποδοχές των ενστόλων

“Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών για το σύνολο των ενστόλων.

Το ερώτημα βέβαια είναι ότι όταν δημοσίως υπουργός αμφισβητεί και αγνοεί διακστικές αποφάσεις, ο πολίτης τι πρέπει να πράξει?

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων δεν είναι κομμάτι του μνημονίου, διότι χρεοκοπήσαμε.

“Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό. Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί θα πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη”, είπε.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα.

Μητσοτάκης: Να είμαστε προσεκτικοί στον σχολιασμό των αποφάσεων

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει η οριστική απόφαση του δικαστηρίου και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν σχολιάζουμε αυτές τις αποφάσεις.

“Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, όπως και αποφάσεις για προσφυγές που οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιωθεί”, παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα