Άγριος καβγάς στη Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση Καμμένου

Συνέχιση της ακρόασης της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, σχετικά με την αναφορά της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέχιση της ακρόασης της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, σχετικά με την αναφορά της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατήγγειλε «παρακράτος» με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση. Τον Σεπτέμβριο η κλήση του Πάνου Καμμένου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το Noor 1

Άγριος καβγάς ξέσπασε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση Καμμένου με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν την πρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου ότι «προστατεύει» τον υπουργό Άμυνας με την απόφασή της να μην κληθεί άμεσα για ακρόαση στην επιτροπή αλλά τον Σεπτέμβριο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδειξαν σήμερα τις προθέσεις τους ενόψει της συζήτησης την Παρασκευή στη Βουλή για τη συγκρότηση ή όχι εξεταστικής επιτροπής εξαπολύοντας ομαδική επίθεση στην κυβέρνηση. Αφορμή αποτέλεσε η άρνηση της προέδρου της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας,Τασίας Χριστοδουλοπούλου, να ικανοποιήσει το αίτημά τους για άμεση κλήση του κ. Καμμένου. Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής επικαλέστηκε το γεγονός ότι την Παρασκευή θα συζητηθεί το ίδιο θέμα στην Ολομέλεια όπου θα διεξαχθεί μάλιστα και ψηφοφορία για τη συγκρότηση ή μη εξεταστικής επιτροπής. Εισηγήθηκε αντίθετα, και έγινε δεκτό από την πλειοψηφία, να προσδιοριστεί η ημερομηνία κλήσης του κ. Καμμένου τον Σεπτέμβριο.

Η εισήγηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε, όμως, την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου ο οποίος κατήγγειλε «βιασμό των θεσμών» και παροχή προστασίας στον κ. Καμμένο. Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε όμως και κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος επισήμανε την ύπαρξη ειδικής νομοθεσίας που παρέχει τη  δυνατότητα σε αρμόδια όργανα να δίνουν εντολή σε τρίτους να βοηθήσουν τη διαλεύκανση υπόθεσης κάτι που περιλαμβάνει και τους υπουργούς. «Είναι δυνατόν αυτά να λέγονται από καθηγητή;» διερωτήθηκε εξοργισμένος ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον κ. Παρασκευόπουλο και στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κατέλυσε το κράτος» και κατήγγειλε μάλιστα και την ύπαρξη «παρακράτους».

Οι υψηλοί τόνοι του κ. Βενιζέλου δημιούργησαν νέα ένταση με τους βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή να καταφέρονται εναντίον του. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση για αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Βολές στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και η ΝΔ μέσω του βουλευτή Κ. Τζαβάρα ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα της μειοψηφίας για άμεση κλήση του κ. Καμμένου. Η ΝΔ ζήτησε επίσης να κληθεί στην επιτροπή και ο λιμενικός υπάλληλος Π. Χριστοφορίδης ο οποίος καταγγέλλεται ότι άσκησε πιέσεις στον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για την υπόθεση της μεταφοράς ναρκωτικών του πλοίου Noor 1.

SHARE:

24Media Network