Αιχμές Κατσέλη για Πάγκαλο και Δαμανάκη

Ατυχή χαρακτήρισε η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη τα όσα είχε πει ο Θεόδωρος Πάγκαλος περί "τανκς". Κριτική και στη Μαρία Δαμανάκη
- 07 Ιουλίου 2011 19:15
Ως ατυχείς χαρακτήρισε η πρώην υπουργός, Λ. Κατσέλη τις δηλώσεις συναδέλφων της και πιο συγκεκριμένα της Μαρίας Δαμανάκη και του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Η κ. Κατσέλη αναφερόταν αφενός στις γνωστές δηλώσεις του ενός πλέον αντιπροέδρου της κυβέρνησης, περί “τανκς”, στην περίπτωση χρεωκοπίας.
Ο Θ. Πάγκαλος είχε πει στα τέλη Ιουνίου, σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα, πως εάν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και τότε θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους.
Το ίδιο ατυχείς ήταν κατά την Λ. Κατσέλη και οι δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη, περί επιστροφής στη δραχμή, για τις οποίες μάλιστα σημείωσε ότι “τροφοδότησαν τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό”.
Η ευρωβουλευτής είχε πει ότι κινδυνεύει η μεγαλύτερη κατάκτηση της Ελλάδας, το ευρώ δηλαδή, αλλά και η συνολικότερη της ευρωπαϊκή πορεία, βρίσκονται σε κίνδυνο.
Η κ. Κατσέλη τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, ενώ τόνισε ότι “αν ο ΦΠΑ δεν είχε αυξηθεί τόσο, τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα”.