Αλεξιάδης: Στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ παίχτηκαν παιχνίδια και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

Αλεξιάδης: Στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ παίχτηκαν παιχνίδια και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ--ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Από τη στιγμή που ήξεραν αλλά δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες έχουν ευθύνες, τονίζει το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΣΕΚΑΠ είχε κάνει λαθρεμπόριο και της επιβλήθηκε πρόστιμο. Ωστόσο το πρόστιμο ανακοινώθηκε στον νέο ιδιοκτήτη μετά την αγορά. Εδώ παίχτηκε κάποιο παιχνίδι και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γιατί η ΣΕΚΑΠ ανήκε στο δημόσιο. Κάποιοι κράτησαν στοιχεία στο συρτάρι τους. Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης.

Σημείωσε ότι στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ παίχτηκαν παιχνίδια και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Τόνισε ότι οι υπηρεσίες έπρεπε κατά την αγοραπωλησία να δουν τα οικονομικά στοιχεία και τυχόν εκκρεμότητες της εταιρίας.

Από τη στιγμή που ήξεραν αλλά δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες έχουν ευθύνες πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι η πολιτεία πρέπει να παρέμβει στο θέμα γιατί η συγκεκριμένη εταιρία αφορά τη Θράκη, αλλά μπορεί να παίξει ρόλο και στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση γιατί άφησε όλα αυτά να τα διαχειριστεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ίδια ώρα κάνουν κριτική και δεν καταθέτουν προτάσεις. Είπε μάλιστα ότι η αντιπολίτευση αντιτάχθηκε σε ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία τα πρόστιμα επιβαρύνουν αυτόν που έκανε την παράβαση και όχι τον νέο ιδιοκτήτη.

Ο κ. Αλεξιάδης, είπε ότι ο νέος ιδιοκτήτης έχει ευθύνη μόνο στην περίπτωση που έχει ενημερωθεί αλλά αυτό δεν έγινε.

Ακροδεξιές κορώνες για το μέρισμα

Για το έκτακτο μέρισμα στις ακριτικές περιοχές της Α! Ζώνης, είπε ότι δικαίως δίδεται. Αναφερόμενος στην κριτική ότι το κοινωνικό μέρισμα το πήραν αλλοδαποί, τόνισε ότι δεν περίμενε ακροδεξιές κορώνες από κόμματα που διεκδικούν την εξουσία.

Σημείωσε ότι τα κριτήρια ήταν πολύ αυστηρά και καταρχάς, για να το λάβει κάποιος πρέπει να κάνει φορολογική δήλωση στη χώρα μας τα πέντε τελευταία χώρα. Ως εκ τούτου -πρόσθεσε- όσοι πήραν το κοινωνικό μέρισμα το δικαιούνται.

Αναρωτήθηκε τι θα έλεγαν τα κόμματα που κάνουν κριτική εάν η γερμανική κυβέρνηση έδινε ένα επίδομα και απέκλειε τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται εκεί επί σειρά ετών.

Για τις ανακοινώσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018 και παρέμβαση για τους χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ, είπε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί και όταν η χώρα βγει από τα μνημόνια θα έχει δυνατότητες για περισσότερες παρεμβάσεις.

Χαρακτήρισε μάλιστα «μπαρούφες» ότι η κυβέρνηση κάνει ανακοινώσεις και δίνει επιδόματα στο πλαίσιο εκλογικού σχεδιασμού.

Δεν έχουμε σκοπό να πάμε σε πρόωρες εκλογές αλλά να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος σε δεσμεύσεις χρημάτων από λογαριασμούς είπε ότι πρέπει να δηλώσουν όλοι ακατάσχετο λογαριασμό ώστε να προστατεύσουν τα χρήματά τους.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα