Άλλοι επτά υπάλληλοι με πλαστά πτυχία στη Βουλή. Κρούσμα και στο γραφείο Σημίτη

Άλλοι επτά υπάλληλοι με πλαστά πτυχία στη Βουλή. Κρούσμα και στο γραφείο Σημίτη
Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης,κατευθύνεται πρός το γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην Βουλή για την επικείμενη συνάντησή τους σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στο κόλπο συνεργάτες βουλευτών, υπάλληλοί και ειδικοί φρουροί που πλαστογράφησαν πτυχία και απολυτήρια λυκείου. Αποδείχτηκε ότι δύο από τους επτά δεν είχαν τελειώσει το Λύκειο

Διαστάσεις επιδημίας εκλαμβάνει η υπόθεση των πλαστών πτυχίων στη Βουλή αφού ο έλεγχος των πιστοποιητικών οδήγησε στον εντοπισμό άλλων επτά πλαστογράφων οι οποίοι απομακρύνθηκαν με άμεση απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο είχαν εντοπιστεί στη Βουλή άλλοι 16 υπάλληλοι με πλαστούς τίτλους σπουδών.

Όπως αποκαλύφθηκε από τα σχετικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως οι έξι από τους επτά πλαστογράφησαν απολυτήρια λυκείου και ο ένας πτυχίου πανεπιστημίου από το εξωτερικό. Εντύπωση, προκαλεί, όμως ότι στους πλαστογράφους περιλαμβάνεται και ένας υπάλληλος ο οποίος εργαζόταν από το 2011 ως επιστημονικός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Ο κατεργάρης υπάλληλος είχε προσκομίσει πλαστό έγγραφο από τον δημόσιο φορέα αναγνώρισης πτυχίων του εξωτερικού (ΔΟΑΤΑΠ).

«Ευφάνταστη», τουλάχιστον μέχρι να εντοπιστεί αποδείχτηκε, όμως, και μια δακτυλογράφος η οποία μονιμοποιήθηκε το 1999 (είχε διοριστεί ως μετακλητή στη Βουλή τρία χρόνια νωρίτερα) καταθέτοντας απολυτήριο Λυκείου που ανήκε σε άλλο πρόσωπο. Πλαστό απολυτήριο λυκείου προσκόμισε από την πλευρά της μια υπάλληλος που υπηρετούσε ως συνεργάτιδα βουλευτή και διορίστηκε μόνιμος υπάλληλος διοικητικού/λογιστικού το 2003.

Από τον πειρασμό της πλαστογραφίας δεν γλίτωσαν, όμως, ούτε οι αστυνομικοί της ειδικής φρουράς της Βουλής. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν και απολύθηκαν τέσσερις πλαστογράφοι. Οι δύο ειδικοί φρουροί είχαν αλλάξει το βαθμό του απολυτηρίου λυκείου τους ενώ οι άλλοι δύο κατέθεσαν πλαστό απολυτήριο αφού όπως αποδείχθηκε δεν είχαν ολοκληρώσει το λύκειο. Δύο από τις εν λόγω προσλήψεις έγιναν το 2003 και οι άλλες δύο το 2007.

(Φωτογραφία: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα