Αμανατίδης: 'Η Τουρκία δεν θέλει να αφήσει τα επεμβατικά δικαιώματα'

Συμμετοχή του Υφ Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στο Ντουμπρόβνικ.
(EUROKINISSI)
Συμμετοχή του Υφ Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στο Ντουμπρόβνικ. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τις εξελίξεις στο κυπριακό, αλλά και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Ο αναστοχασμός πρέπει να οδηγήσει σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο Ραδιόφωνο 24/7, στην εκπομπή "Αντίμετρα'.

Ο κ. Αμανατίδης εκτίμησε ως θετικό ότι η διεθνής κοινότητα κατάλαβε τι γίνεται ειδικά μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία δεν θέλει να αφήσει τα επεμβατικά δικαιώματα.

Σχετικά με τα Σκόπια επισήμανε ότι μένει να φανεί εάν η πολιτική αλλαγή θα βοηθήσει σε λύση “αν και οι πρώτες ενδείξεις δεν προοιωνίζονται κάτι τέτοιο, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις Νίμιτς, παρότι είναι πολύ σημαντικά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης”.

Όπως ανέφερε ότι "οι αλλαγές ρητορικής είναι θετικές αλλά είναι νωρίς να μιλήσουμε για λύση".

Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι "Εφόσον θέλουν κάτι παραπάνω, θα πρέπει να κάνουν και κάτι παραπάνω".

"Η Ελλάδα και η Κύπρος μετά από τις συμφωνίες με Ισραήλ και Αίγυπτο έχει εδραιώσει κλίμα σταθερότητας ενώ γύρω είναι φανερό το κλίμα αποσταθεροποίησης' δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών ου συμπλήρωσε ότι “υπάρχει ενδιαφέρον για σταθερότητα από ΗΠΑ και ΕΕ και η χώρα μας που είναι πύλη εισόδου ενέργειας στην ΕΕ έχει, μαζί με την Κύπρο, ρόλο σταθερής δύναμης στην περιοχή".

SHARE:

24Media Network