Αναχώρησε ο Ερντογάν- Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη

Αναχώρησε ο Ερντογάν- Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη
Turkish President Recep Tayyip Erdogan thanks the crowd as he goes to the Minority School in the northeastern Greek town of Komotini, Friday, Dec. 8, 2017. Erdogan has met with members of Greece's Muslim minority, ending a landmark visit to Greece that sharply divided opinion in the country and saw tensions in relations resurface. (AP Photo/Giannis Papanikos) AP

"Δεν είναι δυνατό να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία" είπε στους συγκεντρωμένους στην Κομοτηνή

Δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε αίθουσα ξενοδοχείου της Κομοτηνής. Απευθυνόμενος σε μειονοτικούς της περιοχής, ο κ. Ερντογάν είπε ότι όπως η Τουρκία έχει “μία σημαία” έτσι και εδώ στην Ελλάδα “δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία. Δεν μιλάμε για αφομοίωση αλλά για ενσωμάτωση σας στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Στον τελευταίο του σταθμό στην Κομοτηνή, ο κ. Ερντογάν είπε ότι όποιες εθνικές καταγωγές και να υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν αυτόν τον έναν λαό. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Όποιες εθνικές καταγωγές και αν υπάρχουν, όλες μαζί αποτελούν τον ένα λαό. Σημείωσε επίσης ότι όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρά της, αυτό ισχύει καθ’ ολοκληρίαν και για την Ελλάδα.

Νωρίτερα, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας υποδέχθηκαν στην Κομοτηνή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με συνθήματα όπως “Θα πεθάνουμε για σένα”, “ηγέτη μας” και φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αφού προσευχήθηκε στο Κιρ μαχαλέ τζαμί, μετέβη συνοδεία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδη στο μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή, ενώ τον περίμεναν οι μειονοτικοί βουλευτές. Ο τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να εμφανισθεί ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων της μειονότητας, σημειώνοντας ότι μετέφερε το ενδιαφέρον του και στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναχώρησε  από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Τουρκία.

(AP Photo/Giannis Papanikos)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα