Αναγνωστοπούλου: Άνοιγμα στην Κεντροαριστερά ο ανασχηματισμός

Αναγνωστοπούλου: Άνοιγμα στην Κεντροαριστερά ο ανασχηματισμός
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου Eurokinissi

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τον ανασχηματισμό, κάνοντας λόγο για "δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ".

Στον News 24/7 στους 88,6 μίλησε η Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα στην κεντροαριστερα και για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ ότι βλέπει προς τα Δεξιά.

Για την υπουργοποίηση Μωραΐτη και Τόλκα είπε ότι ο ανασχηματισμός είναι απόφαση του εκάστοτε πρωθυπουργού και πρόσθεσε πως το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά το αν υπηρετούν την πολιτική αυτής της κυβέρνησης.

“Με τη συμφωνία των Πρεσπών τολμήσαμε να προχωρήσουμε παρότι ο κυβερνητικός εταίρος μας έφυγε. Όλη η Σοσιαλ-Δημοκρατία ήταν υπέρ της Συμφωνίας εκτός του ΚΙΝΑΛ το οποίο καταψήφισε μόνο και μόνο για να δημιουργήσει αντι-συριζα μέτωπο” σχολίασε.

“Πασοκοποίηση ενός κόμματος γίνεται μόνο όταν προκειμένου να γίνει διεύρυνση ένα κόμμα ρίχνει συνέχεια νερό στο κρασί του. Όταν τα πρόσωπα ακολουθούν την κυβερνητική πολιτική είναι όπως είμαστε΄όλοι οι υπόλοιποι” συνέχισε. “Το Ποτάμι δεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στήριξε τη Συμφωνία των Πρεσπών” τόνισε.

Για το κυβερνητικό διαζύγιο σημείωσε ότι ήρθε όταν τέθηκε στο τραπέζι ένα μείζον θέμα, το Μακεδονικό και ο εταίρος αποφάσισε να μην προχωρήσει. “Κινδύνευσε η κυβέρνηση, τόλμησε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Αν ήταν άλλο κόμμα μπορεί να έστελνε τη Συμφωνία μετά τις εκλογές” εκτίμησε.

Καταλόγισε επίσης στο ΚΙΝΑΛ ότι δεν ψήφισε ούτε το άρθρο 3, την ουδετερότητα του κράτους.

Σε σχέση με τις ευρω-εκλογές εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα θυμηθούν τί σημαίνει για την Ευρώπη ακροδεξιά, στο πλαίσιο αυτό θεώρησε κίνηση μεγάλης συμβολικής αξίας η βράβευση Τσίπρα-Ζάεφ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα