Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Φτώχειας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας. Η ανακοίνωση συνοδεύεται από ένα σκίτσο του Mike Lukovich ο οποίος σκιτσάρει για λογαριασμό του AJC.

"Ως Αριστερά θεωρούμε ότι δεν είναι φτωχός ο σημερινός κόσμος, αλλά άνισος και άδικος και γι αυτό εξαπλώνεται αντί να μειώνεται η φτώχεια" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια κάνει λόγο για όσα συμβαίνουν εντός χώρας.

"Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού έχει φτωχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρής λιτότητας, την οποία και θέλουμε να τερματίσουμε το ταχύτερο δυνατό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ’ όλη την Ευρώπη".

Γίνεται μάλιστα αναφορά στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος: "Ένας από τους μεγάλους στόχους που τέθηκε από το δεύτερο Συνέδριό μας είναι η οικοδόμηση του ευρύτερου δυνατού μετώπου αντι-λιτότητας στο επίπεδο της ΕΕ και στο μέτωπο αυτό έχουν θέσει όχι μόνο οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις. Η σημερινή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάνει πολλά για την αντιμετώπιση της φτώχειας στη χώρα μας. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος νόμος που εισηγήθηκε η κυβέρνηση μετά το Γενάρη του 2015, ήταν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες και από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης".

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος: "Βασικό συστατικό του δικού μας αγώνα εναντίον της φτώχειας είναι η αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού με όρους προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εξασφάλισης στοιχειωδώς ανεκτών συνθηκών στέγασης και διαβίωσης των προσφύγων που έχουν καταφύγει στη χώρα μας, ξεριζωμένοι από τους πολέμους, την καταπίεση και την φτώχεια σε περιοχές που δεν είναι πολύ μακριά μας".

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά καθιέρωση μιας Παγκόσμιας Κοινωνικής Χάρτας: "Για τον ΣΥΡΙΖΑ η καταπολέμηση της φτώχειας είναι συνυφασμένη τόσο με τη δίκαιη ανακατανομή του παγκόσμιου πλούτου, όσο και με την προώθηση της ισότιμης διεθνούς συνεργασίας, που είναι απαραίτητη και για έναν νέο κόσμο ειρήνης και ασφάλειας, διότι βασική πηγή ανασφάλειας παγκοσμίως είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων και η παγκόσμια κοινωνική κρίση. Διεκδικώντας, λοιπόν, τον βαθύ εκδημοκρατισμό του διεθνούς συστήματος και την αναβάθμιση του ρόλου του ΟΗΕ ως εγγυητή της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, διεκδικούμε και την καθιέρωση μιας Παγκόσμιας Κοινωνικής Χάρτας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ακραία φτώχεια δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζεις

SHARE:

24Media Network