Ανακοίνωση της παράταξης “Θεσσαλονίκη Για Όλους” για τη δημιουργία πλωτού σταθμού LNG στον Θερμαϊκό

Ανακοίνωση της παράταξης “Θεσσαλονίκη Για Όλους” για τη δημιουργία πλωτού σταθμού LNG στον Θερμαϊκό
Θερμαϊκός sooc

Η παράταξη "Θεσσαλονίκη Για Όλους" με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα ζητά από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τεκμηριωμένες διαβεβαιώσεις για τη δημιουργία πλωτού σταθμού LNG

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα, σχετικά με τη δημιουργία πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Θερμαϊκό.

Η ανακοίνωση:

«Η δημιουργία πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Θερμαϊκό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.

Παρόλο που είναι γνωστό ότι η ενδιαφερόμενη εταιρεία παροχής ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για αδειοδότηση του πλωτού σταθμού, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σφυρίζει αδιάφορα. Δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών, ανάλυσης του πλάνου αλλά και των προϋποθέσεων, βάσει των οποίων θα δημιουργηθεί πλωτός σταθμός LNG στον Θερμαϊκό.

Οι Θεσσαλονικείς οφείλουν να έχουν πλήρη ενημέρωση για το σχέδιο κατασκευής του, αλλά και να τους δοθεί τεκμηριωμένη διαβεβαίωση πως η δημιουργία πλωτού σταθμού LNG δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Ας μας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος: Έχει σκοπό να ασχοληθεί σοβαρά με τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της ή θα συνεχίσει να κάνει το μοναδικό πράγμα που ξέρει, να είναι απών από παντού;».

Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα διεκδικεί την υποστήριξη των δημοτών της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Συγκροτήθηκε μέσα από την ανάγκη για δημιουργία μιας συμπεριληπτικής, αξιοβίωτης, σύγχρονης και φιλόξενης πόλης, που θα αποτελεί κόμβο καινοτομίας και αειφορίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα