Ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης με τήρηση των συμφωνιών θέλει το 52,5%

Ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης με τήρηση των συμφωνιών θέλει το 52,5%
EUROKINISSI

Νέα δημοσκόπηση της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής. Τουρισμός, ενέργεια και αγροτικός τομέας το βαρύ “πυροβολικό” της εθνικής οικονομίας

Οι προτεραιότητες των πολιτών καταγράφονται σε δημοσκόπηση της Kapa Research, για λογαριασμό της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, ενώ ζητούν πολιτική λύση στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και της ΕΕ και όχι ακραία και εξωθεσμική.

Οι ερωτώμενοι ζητούν επίσης ανάπτυξη, δουλειές και πολιτική σταθερότητα, επιστροφή των παιδιών τους από το εξωτερικό, ενώ διαμορφώνεται ένα ρεύμα αισιοδοξίας με το 53,5% να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει αό την κρίση. Το 42,5% σημειώνει επίσης ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να σηκώσουν τη χώρα από συνεχή πτώση και το 53,3% δηλώνει ότι υπάρχουν διεθνείς συμμαχίες πρόθυμες να υποστηρίξουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας με αμοιβαίο όφελος.

Οι κλάδοι στους οποίους πιστεύουν ότι συνεισφέρουν περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια είναι ο τουρισμός, η ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο αγροτικός τομέας, η ναυτιλία και ο πολιτισμός, καθώς επίσης οι επικοινωνίες και οι νέες τεχνολογίες. 

Τέλος αν σήμερα είχαμε εκλογές στη έρευνα προκύπτει ότι πρώτο κόμμα θα ήταν η ΝΔ με 23,2% και θα ακολουθούσαν με 16,2% ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 6,4%.

Πηγή: To Bήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοσκοπήσεις
SHARE:

24Media Network