Ανασχηματισμός: Αυτοί που έμειναν εκτός και αυτοί που περίμεναν μάταια

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Επτά μέλη του προηγούμενου υπουργικοί συμβουλίου έμειναν εκτός κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό, ενώ δύο πρόσωπα που συζητήθηκαν τελικά δεν μπαίνουν στην κυβέρνηση

Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμειναν επτά υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό, ενώ δύο στελέχη που πιθανολογείτο από πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μετείχαν στην κυβέρνηση και οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα αξιοποιηθούν, τελικά δεν μπήκαν στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Σταύρος Κοντονής έφυγε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου τον διαδέχεται ο Μιχάλης Καλογήρου, και έμεινε εκτός κυβέρνησης, ενώ αρνήθηκε και την πρόταση που του έγινε για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Εκτός κυβέρνησης έμεινε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, κάτι όμως που αναμένετο καθώς μετά το δυστύχημα στο Σαρωνικό δεν είχε απομακρυνθεί μεν από την κυβέρνηση, αλλά ήταν βαρύ το κλίμα για το πρόσωπο του.

ADVERTISING

Αναμενόμενη ήταν και η απομάκρυνση της Λυδίας Κονιόρδου, η οποία πολλάκις είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια. Τελευταίο κρούσμα η δήλωση της για το βανδαλισμό στο Βυζαντινό Μουσείο, πως οι δράστριες απλά άλειφαν με λάδι τα εκθέματα.

Εκτός κυβέρνησης έμεινε και ο Βαγγέλης Αποστόλου, παρόλο που υπήρχε καλό κλίμα για τη σχέση του με τον αγροτικό κόσμο, καθώς εκρίθη αναγκαία η ανανέωση.

Αλλαγή φρουράς από το κόμμα των Οικολόγων. Ο Γιάννης Τσιρώνης που κατά καιρούς ειχε προκαλέσει αντιδράσεις μένει εκτός κυβέρνησης και υφυπουργός Περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο Γιάννης Δημαράς.

Ο πασοκογενής Μάρκος Μπόλαρης επέστρεψε στην κυβέρνηση, στη θέση του Γιάννη Αμανατίδη στο υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος έμεινε εκτός.

Η θέση του Γιάννη Μπαλάφα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καταργήθηκε.

Δυο πρόσωπα αναμένετο να μπουν στην κυβέρνηση, αλλά τελικά οι σχετικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν: Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανασχηματισμός, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανασχηματισμός: Οι 13 γυναίκες της νέας κυβέρνησης

Η αποχώρηση Κοντονή και οι συγκρουσιακές σχέσεις

Ανασχηματισμός: Τα 13 νέα πρόσωπα. Η γενιά των σαραντάρηδων και οι αμετακίνητοι

Ανασχηματισμός: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

SHARE:

24Media Network