Ανασχηματισμός μετά το Πάσχα

ΑΘΗΝΑ-Ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο υπουργός  Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας «Rethink Athens, ξανα-σκέψου την Αθήνα» που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ωνάση//ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΦΑΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-Ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας «Rethink Athens, ξανα-σκέψου την Αθήνα» που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ωνάση//ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΦΑΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Όλο και πιο κοντά στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Προχωρημένες οι συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Μεγαλύτερη συμμετοχή θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ

"Κλειδώνει" ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός, καθώς οι συζητήσεις μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, έχουν προχωρήσει.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", οι δύο κυβερνητικοί εταίροι του κ. Σαμαρά έχουν σαφή εικόνα, τουλάχιστον για τον αριθμό των κυβερνητικών στελεχών που θα αναλογεί σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο ανασχηματισμός τοποθετείται μετά τις εορτές του Πάσχα και αναμένεται να διαμορφώσει νέες ισορροπίες εντός της κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να επιδιώξει μεγαλύτερη συμμετοχή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν,  τρία έως τέσσερα προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος, ενώ τουλάχιστον δύο επιπλέον μέλη, θα τοποθετήσει η ΔΗΜΑΡ.

Σημαντικές αλλαγές, πέραν των γαλάζιων χαρτοφυλακίων, θα υπάρξουν και στις σημερινές "συνθέσεις" των υπουργικών στελεχών των δύο κομμάτων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος εμφανίζεται στην πόρτα εξόδου για να αντικατασταθεί από τον κ. Γ. Μανιάτη, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί το σύνολο ή τμήμα του υπ. Εσωτερικών και κάποιο από τα χαρτοφυλάκια Υγείας ή Απασχόλησης. Κατ' αντιστοιχία, η κ. Φωτεινή Σκοπούλη, υφυπουργός Υγείας σήμερα, αναμένεται να τεθεί επίσης εκτός

Τέλος, ο κ. Κουβέλης κρατάει ανοιχτές τις επιλογές του για το αν θα ορίσει "κομματικά στελέχη ή τεχνοκράτες - πανεπιστημιακούς".

Μέχρι πρότινος δήλωνε ρητώς ότι ουδεμία πρόθεση έχει να αλλάξει τους κ. Ρουπακιώτη και Μανιτάκη, ωστόσο μετά και τη νέα αντιπαράθεση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

SHARE:

24Media Network