Αναβλήθηκε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών

Αναβλήθηκε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Διαβάστε γιατί αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών

Αναβλήθηκε, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η προγραμματισμένη για τη Παρασκευή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν, την οποία είχε προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Το σχετικό αίτημα για αναβολή της συζήτησης υπέβαλλε στον Πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός λόγω των εξελισσόμενων διαπραγματεύσεων και το επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας.

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε “πρωτοφανή την απόφαση των πολιτικών αρχηγών να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για αύριο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, την οποία εδώ και ένα μήνα έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή “συνιστά ξεκάθαρη προσβολή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας” καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να μην δώσουν αντιπαροχή στον κ. Σόιμπλε την ήδη τραυματισμένη δημοκρατία.

“Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, που την Κυριακή το βράδυ έβαλαν υποθήκη το μέλλον του ελληνικού λαού στο όνομα της στήριξης της χώρας, τρεις μέρες μετά κρύβονται, φυγομαχούν και διεκδικούν να διαπραγματεύονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού”, αναφέρει ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του και προσθέτει ότι “μετά την αποδοχή των εκφοβισμών, των προσβολών και των απαιτήσεων να μπει στον γύψο η λαϊκή βούληση και η δημοκρατία στην Ελλάδα, ας κλείσουν και το κοινοβούλιο μέχρι να αποφασίσει ο κ. Σόιμπλε για το μέλλον του ελληνικού λαού”.

Εξάλλου, με τη σύμφωνη γνώμη μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να εισαχθεί, την Τετάρτη στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, η πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα, το 2009.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα