Ανδρουλάκης: “Το αποτέλεσμα των εκλογών αντί να γεμίσει ευθύνη την κυβέρνηση της ΝΔ, τη γέμισε αλαζονεία”

Ανδρουλάκης: “Το αποτέλεσμα των εκλογών αντί να γεμίσει ευθύνη την κυβέρνηση της ΝΔ, τη γέμισε αλαζονεία”
INTIME NEWS

Επίθεση στη ΝΔ για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στη δεύτερη θητεία της η ΝΔ αποδεικνύεται μια κυβέρνηση χαμηλής αποτελεσματικότητας και υπέρμετρης αλαζονείας. Πλέον, δεν κρίνεται ξεκινώντας από το μηδέν. Δεν διαθέτει περίοδο χάριτος. Διανύει τον πέμπτο της χρόνο και οποιοδήποτε πρόβλημα, ανεπάρκεια και αδυναμία την βαρύνει εξ ολοκλήρου», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής. Συμπληρώνει δηκτικά πως «το αποτέλεσμα των εκλογών αντί να γεμίσει ευθύνη την κυβέρνηση της ΝΔ, τη γέμισε αλαζονεία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δηλώνει ότι χρέος του είναι να ξεδιπλώσει με σοβαρότητα μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, που θα εκπροσωπεί τις κοινωνικές δυνάμεις της σύγχρονης Κεντροαριστεράς.

«Η παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη θέλω να συνδεθεί με την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου και ρεαλιστικού οδικού χάρτη για να πετύχουμε βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ασφάλεια και ευημερία. Με έμφαση στην Υγεία και την Παιδεία. Ενός επεξεργασμένου σχεδίου, ώστε ο ελληνικός λαός να αποκτήσει ασφάλεια και ποιότητα ζωής ανάλογη με αυτήν των πιο ευημερούντων κρατών-μελών. Το σχέδιό αυτό θέτει στο επίκεντρο ένα σύγχρονο και βιώσιμο παραγωγικό υπόδειγμα, ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και την αναβάθμιση των θεσμών και της λειτουργίας του κράτους», τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης και προσθέτει ότι «από τη Θεσσαλονίκη πρέπει να ξεκινήσει και θα ξεκινήσει μια προσπάθεια ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης και έντονης εξωστρέφειας»

Υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αλλάξει τα πράγματα προς μια προοδευτική και βιώσιμη κατεύθυνση και για να πετύχει αυτό τον στόχο είναι απαραίτητο πρώτα να κατοχυρώσει στην αντιπολίτευση την αξιοπιστία, οικοδομώντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες σήμερα, για να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον.

Αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι αποτελούν μια βαθιά πολιτική αναμέτρηση όπου το διακύβευμα αφορά το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας συνολικά και γι αυτό το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να κατεβάσει δικούς του υποψηφίους με βασικό στόχο να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο κι απώτερο, η σύγχρονη Κεντροαριστερά να πετύχει την ολική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στην αναμέτρηση των Ευρωεκλογών.

«Σε ό,τι αφορά τους Δήμους, αφήνουμε τις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν ακηδεμόνευτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκδηλώσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, τη δική του υποστήριξη. Επιλέξαμε να δώσουμε στήριξη μόνο στον βαθμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», προσθέτει .

Δηλώνει επίσης πως «όσοι λοιπόν συμμετέχουν σε αντίπαλα ψηφοδέλτια από εκείνα στα οποία δόθηκε χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, θα εκπέσουν της κομματικής τους θέσης. Αυτό ορίζεται ξεκάθαρα σε απόφαση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος, που έχει ήδη ανακοινωθεί.»

Για το εγχείρημα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς υπογραμμίζει ότι δεν είναι συγκυριακό, αλλά εθνικά αναγκαίο για να υπάρχει ισορροπία στο πολιτικό σύστημα της χώρας. «Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί διαχρονικά τον πολιτικό φορέα που συσπειρώνει τις ευρύτερες προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Το στοίχημα επομένως είναι να μετατρέψουμε την κοινωνική αυτή επιρροή σε πολιτική δυναμική. Τέλος, σεβόμαστε και παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία απολύτως διάθεση ανάμειξης στις εσωτερικές του διαδικασίες», αναφέρει.

Σχετικά με τις υποκλοπές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάνει λόγο για πρωτοφανές πλήγμα στο κράτος δικαίου που φέρει την υπογραφή του στενού επιτελείου του κ. Μητσοτάκη και πως ο ίδιος έχει εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ αναμένει από τη Δικαιοσύνη να δώσει τις οριστικές απαντήσεις.

Για τη Θεσσαλονίκη, ως βουλευτής της , ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει πως η πόλη υστερεί στις υποδομές καθώς οι Θεσσαλονικείς έχουν ακούσει πολλές υποσχέσεις κι έχουν παραστεί σε πολλές φιέστες χωρίς όμως παράδοση και λειτουργία των έργων. «Αυτόν τον φαύλο κύκλο χαμένων ευκαιριών για την πόλη και τους κατοίκους της έχουμε χρέος να τον σπάσουμε», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα