Ανδρουλάκης: Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου δεν κατοχυρώνει τους διακριτούς ρόλους κράτους - Εκκλησίας

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

"Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου δεν κατοχυρώνει τους διακριτούς ρόλους κράτους-Εκκλησίας" υποστήριξε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον Νews 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. "Το ΠΑΣΟΚ -συνέχισε- προσπάθησε πολλές φορές να κάνει τομές σε σχέση με την Εκκλησία. Ο κ. Βορίδης εκφράζει ακραία συντηρητικές απόψεις. Η κυβέρνηση έφερε ένα οικονομικό deal που δεν διασφαλίζει την αυτονομία των κληρικών ούτε τη διακριτότητα των ρόλων".

Σε σχέση με την πορεία του ΚΙΝΑΛ ο κ. Ανδρουλάκης είπε τα εξής: Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο ξεκίνησε με πολύ μεγάλες προσδοκίες. Η αποχώρηση του Ποταμιού είναι πλήγμα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα ποσοστό που θα μας δίνει ρόλο ρυθμιστή".

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές σημείωσε:

ADVERTISING

"Την προηγούμενη φορά ψήφισα τον κ. Γιούνκερ για ιδεολογικούς και για εθνικούς λόγους. Στην περίπτωση του κ. Βέμπερ δεν ισχύει το ίδιο, δεν θα τον ψήφιζα. Όποιες εκλογές γίνουν πρώτες, θα είμαι υποψήφιος. Δεν μπορεί να γίνουν μαζί όλες οι εκλογές, γιατί δεν θα υπάρχει καμία σοβαρότητα στο δημόσιο διάλογο. Οι τριπλές εκλογές υπονομεύουν την ουσία του δημοκρατικού διαλόγου. Όποιος ευρωβουλευτής είναι εν ενεργεία δεν δικαιούται κανείς να του πει να μην είναι υποψήφιος, εκτός αν υπάρχει ηθικό ζήτημα".

SHARE:

24Media Network