Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Παρασκευόπουλου – Βενιζέλου στη Βουλή

Συνέχιση της ακρόασης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των Νικολάου Παρασκευόπουλου και Δημητρίου  Παπαγγελόπουλου, Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντίστοιχα κατόπιν αιτημάτων των μελών της Επιτροπής, για θέματα Δικαιοσύνης, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέχιση της ακρόασης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των Νικολάου Παρασκευόπουλου και Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντίστοιχα κατόπιν αιτημάτων των μελών της Επιτροπής, για θέματα Δικαιοσύνης, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ν. Παρασκευόπουλος και Δ. Παπαγγελόπουλος διέψευσαν εκ νέου στην Επιτροπή Θεσμών, κατηγορίες περί παρεμβάσεών τους στο έργο της δικαιοσύνης

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να απορρίπτει κατηγορηματικά, για άλλη μια φορά, τις κατηγορίες περί παρεμβάσεών της στο έργο της δικαιοσύνης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής στην οποία είχε κληθεί, με αφορμή σχετικές καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επανέλαβε ότι τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με την κ. Τσατάνη, την ζήτησε η ίδια για προσωπική της υπόθεση όπως του είχε πει, και προσέθεσε ότι διαφορετικά θα της έλεγε να μην συναντηθούν.

Παράλληλα, επέμεινε ότι έγινε μεταξύ τους μια «συζήτηση φιλική» και ότι της έδωσε μια «φιλική συμβουλή» όταν ρωτήθηκε από την ίδια, και μόνο σχετικά με την αρμοδιότητα και όχι για την ουσία της υπόθεσης του κ. Βγενόπουλου την οποία χειριζόταν η εισαγγελέας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μετά τη συνάντησή του με την κ. Τσατάνη την πήρε μόνο μια φορά τηλέφωνο καθώς του είχε δώσει τους αριθμούς και του κινητού και του σπιτιού της σημειώνοντας ότι δεν είχε άλλη επικοινωνία μαζί της και προσθέτοντας ότι «αν είχα ενδιαφέρον για την υπόθεση θα την έπαιρνα και δεύτερη και τρίτη φορά».

Απαντώντας δε, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η κ. Τσατάνη μαγνητοφώνησε τη συνομιλία τους, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αν συνέβη αυτό, θα αλλάξω χώρα». Ακόμα, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι καμία διάσταση απόψεων δεν υπάρχει με τον υπουργό Δικαιοσύνης ενώ ζήτησε να κατατεθούν στην Επιτροπή Θεσμών, τόσο η δικογραφία που έβαλε στο αρχείο η κ. Τσατάνη όσο και το πόρισμά της για την υπόθεση Βγενόπουλου, αλλά και να κληθούν όλοι όσοι από το δικαστικό σώμα έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, και τότε, όπως είπε, θα αποδειχθούν όλα και θα βγει δικαιωμένος.

Σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, περί ευθείας και απαράδεκτης θεσμικής παρέμβασής του στη δικογραφία που χειριζόταν η κ. Τσατάνη ο κ. Παπαγγελόπουλος τον κατηγόρησε ότι «πραγματοποιεί αέρινες ντρίπλες και φανταστικές προσποιήσεις» και έκανε λόγο για κακόπιστη κριτική.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, επανέλαβε ότι καμία ανάμειξη δεν είχε ούτε ασχολήθηκε με την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου ή της κ. Τσατάνη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παρασκευόπουλου στην επιμονή του κ. Βενιζέλου να χαρακτηρίζει «ντροπή» ότι δεν απάντησε και δεν πήρε θέση στο ζήτημα της αρμοδιότητας της προέδρου του Αρείου Πάγου Κατερίνας Θάνου, όσον αφορά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της κ. Τσατάνη.

«Τον έχω ικανό για οποιαδήποτε απρέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζοντας ότι δεν έχει δει τη δικογραφία της κ. Τσατάνη για να απαντήσει σήμερα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου, κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να μην τορπιλίζει συνεχώς την συζήτηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

SHARE: