Ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση από ΧΑ – Τρίτη δύναμη η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση από ΧΑ – Τρίτη δύναμη η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Με 17 βουλευτές μένει πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση του βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση να δηλώσει ανεξάρτητος

Την ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής έκανε σήμερα γνωστή με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης.

Με την απόφαση αυτή του βουλευτή Μεσσηνίας, η Χρυσή Αυγή μένει πλέον με 17 βουλευτές.

Σε δήλωση που έκανε ο κ. Κουκούτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό “Best” της Μεσσηνίας, περιέγραψε τους λόγους, που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή του: “Στον διάβα του χρόνου στο κίνημα παρεισέφρησαν και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες απομεινάρια του πάλαι ποτέ ‘κατεστημένου’, οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος. Τούτες τις στιγμές η Χρυσή Αυγή είναι ένα άτι που μπορεί να περάσει πάνω από όλα τα εμπόδια κι όμως κάποιοι έντεχνα του φορτώνουν βάρη και του κρατάν τα γκέμια.

Το κάνουν αυτό γιατί αν φτάσει η Χρυσή Αυγή εκεί ψηλά, εκεί που της πρέπει, αυτοί θα φανούν λίγοι.

Από τη στιγμή που ένοιωσα αδύναμος και απομονωμένος απέναντι σε όλα αυτά τα βαρίδια, κρίνω ότι ηθικά δεν μπορώ να βρίσκομαι δίπλα τους και επέλεξα να αποχωρήσω

Άλλωστε στην αξιοπρέπεια και στην τιμή δεν χωράνε ζυγαριές.

Παρ’ όλη λοιπόν την πίκρα μου, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο κίνημα, στον αρχηγό, στα αδέλφια μου της ΚΟ, σε όλους αυτούς τους άοκνους επιστήμονες που εργάζονται εξαντλητικά στο κόμμα, αλλά κυρίως σε όλον αυτό τον λαό που αγκάλιασε το κίνημα” είπε.

Επίσης ο βουλευτής Μεσσηνίας υπογράμμισε ότι “για αυτούς που θα μου προσάψουν ότι δεν παραδίδω την βουλευτική έδρα ένα έχω να πω: Συνελήφθην ως βουλευτής και θα δικαστώ ως βουλευτής”.

Η επιστολή του κ. Κουκούτση

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

με την παρούσα κοινοποίηση σας κάνω γνωστό ότι από σήμερα δεν ανήκω στην κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου δηλώνω ανεξάρτητος βουλευτής.

Μετά τιμής

Δημήτριος Κουκούτσης, βουλευτής Μεσσηνίας”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα