Αντί για το φεγγάρι κοιτάζει το δάχτυλο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ.  Geoffrey R. Pyatt. Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. (EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Geoffrey R. Pyatt. Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. (EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI

Ο Γ. Λακόπουλος γράφει για την πρωτοφανή στον δημόσιο βίο στάση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αφορμή όσα έγιναν πριν και μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό για το Σκοπιανό

Του Γιώργου Λακόπουλου

Την περασμένη Παρασκευή η ΝΔ ανακοίνωσε διαδοχικά πρώτα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει την επομένη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά ότι είχε ", προγραμματισμένη" συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ – που γνωστοποιήθηκε εκ των υστέρων -και ότι τελικά θα πάει στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Συνδέονται μεταξύ τους αυτά; Ήταν ο Αμερικανός πρέσβης που του άλλαξε γνώμη;. Δεν ξέρουμε. Άλλωστε σημασία δεν έχει πως πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά πως έφυγε.

ADVERTISING

Αυτά που είδαμε δεν έχουν ξανασυμβεί στο δημόσιο βίο. Πχ η πρωτοφανής προκαταβολική αξίωση να μην ακουστούν όσα θα διαμείβονταν κατά την τυπική υποδοχή του από τον Πρωθυπουργό ήταν αστεία και ανάγωγη έναντι του οικοδεσπότη. Αλλά και λογοκριτική έναντι των ΜΜΕ, στα οποία δεν είπε λέξη κατά την αποχώρησή του. Ωστόσο στη συνέχεια διάβασε από το γραφείο του ένα κείμενο . Προφανώς διαμορφωμένο εκ των προτέρων -καθώς ήταν σε αναντιστοιχία με την ουσία της ενημέρωσης..

Κάθε μέρα προστίθενται ενδείξεις ότι σ αυτό το θέμα ο Κυριάκος έχει απολέσει τον έλεγχο. Μαζί και το αίσθημα ευθύνης που αντιστοιχεί στο ρόλο του . Βυθίζεται διαρκώς σε υπεκφυγές και αντιφάσεις.

Ξεκίνησε από την "υπεράσπιση των κεκτημένων του Βουκουρεστίου" και καταλήγει την υπεράσπισή των κεκτημένων του… συλλαλητηρίου!. Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αντί να πει τη θέση του για το θέμα τους, έλεγε τη θέση του για τον… Πρωθυπουργό : "Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτε". Διαμαρτυρόταν γιατί δεν είχε ενημερωθεί τότε που δεν υπήρχε τίποτε για ενημέρωση και έκανε το ίδιο και αμέσως μετά την ενημέρωση του -τώρα που υπάρχει.

Προσήλθε σε μια συνάντηση λόγω του "θεσμικού του ρόλου" και λειτούργησε εντελώς αντιθεσμικά, απορρίπτοντας τη συνεννόηση -χωρίς να αντιπροτείνει οτιδήποτε. Χωρίς να λέει ποια είναι η σωστή ελληνική θέση , αν η κυβέρνηση κάνει λάθος. Μιλάει μόνο για τη διαδικασία και σε ότι αφορά την ουσία προσυπογραφεί όσα προβάλουν οι εθνικιστές. "Καλύπτει πολιτικά όχι τους πολίτες που πήγαν στο συλλαλητήριο, αλλά τους λόγους που εκφωνήθηκαν" όπως έγραψε ο Βενιζέλος στο "Βήμα".

Προκαλεί πολιτική όξυνση προτάσσοντας τα -αντικυβερνητικά- συλλαλητήρια ως βάση εξωτερικής πολιτικής και ταυτόχρονα λέει ότι " ο κ. Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες". Λέει ότι "η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, σθένος και αποφασιστικότητα", αλλά δεν λέει αν αναφέρεται στο 1992, το 2008, ή σήμερα – που …απέχει;

Τον καλεί για ενημέρωση ο υπεύθυνος πρωθυπουργός που χειρίζεται το εθνικό θέμα- και βρίσκει σύμφωνη ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα - και αυτός να αναφέρεται προσβλητικά στο "βίο και την πολιτεία του κ. Τσίπρα". Λέει ότι ο Τσίπρας " κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας που οι συγκυρίες προσέφεραν προς αξιοποίηση", όταν έχει ανακοινώσει ήδη ότι γι’ αυτόν " το θέμα έκλεισε" και " θα αναζητηθεί λύση σε άλλη συγκυρία".Μιλάει για " ισχυρό εθνικό μέτωπο" και εννοεί την ευθυγράμμιση με τα συλλαλητήρια συλλήβδην- ήτοι και με αυτούς που μιλούν για "προδότες πολιτικούς".

Εδώ αυτοαποκαλυπτεται: η ΝΔ ανακοίνωσε ότι οι "αυτονόητες πατριωτικές ευαισθησίες " είναι " αντίστοιχες με τις θέσεις που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης". Δηλαδή συλλαλητήρια και Άγιος ο Θεός. Με σύνθημα " καμία διαπραγμάτευση για το όνομα". Ότι λένε όσοι εκμεταλλεύονται τις θεμιτές ευαισθησίες των πολιτών- με παραπληροφόρηση και ακραίες ρητορείες εθνοκαπηλείας.

Για πρώτη φορά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει απών από μια εθνική προσπάθεια. Ο Μητσοτακης τυλίγεται ολο περισσότερο στο δίχτυ της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. Αντί να μιλήσει για την ουσία του θέματος , μιλάει για την… κυβέρνηση. Του δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάζει το δάκτυλο.

SHARE:

24Media Network