Πυρά και κριτική για τις δηλώσεις Παπανδρέου

Πυρά και κριτική για τις δηλώσεις Παπανδρέου
Στιγμιότυπο από την δεύτερη συνεδρίαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων,στην Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Από εν μέρει αρνητικές μέχρι και απόλυτα αρνητικές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις δηλώσεις αλλά και τα όσα υποστηρίχθηκαν από το Γ. Παπανδρέου.

Μέσω του εκπροσώπου της, Γ. Μιχελάκη, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στον πρωθυπουργό, για τα όσα δήλωσε από τις Βρυξέλλες.

“Είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης:“η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί“!

Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να επικρίνει την πολιτική της Κυβέρνησης που οδηγεί την Οικονομία σε αδιέξοδο και την Κοινωνία σε μαρασμό. Πολύ περισσότερο που η κριτική μας αποδεικνύεται απολύτως σωστή”, τονίζει ο Γ. Μιχελάκης.

Στη συνέχεια, ο Γ. Μιχελάκης επανέλαβε τη θέση του Αν. Σαμαρά ότι “Το Μνημόνιο δεν βγαίνει” παραπέμποντας “στα έσοδα του πρώτου διμήνου, που έπεσαν 9% αντί να ανέβουν 8% όπως προβλεπόταν”, ενώ καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση και σε όσους υποστήριξαν το Μνημόνιο.

Όσον αφορά στην απόφαση της Συνόδου, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλέσθηκε τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ότι η σταθεροποίηση και η εξυγίανση της Οικονομίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι αυτονόητα σωστοί στόχοι, σημειώνοντας όμως ότι “δεν επιτυγχάνονται χωρίς ανάπτυξη. Και, κυρίως, δεν επιτυγχάνονται με μόνιμη ύφεση”.

Τέλος, ανέφερε ότι “ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε σε ερώτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων” και τόνισε ότι η ΝΔ εξέφρασε επιφυλάξεις ότι αυτό θα δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στην αγορά ομολόγων.

Βάραθρο αδιεξόδων και πολέμων βλέπει το ΚΚΕ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ κατηγορεί της κυβερνήσεις της ΕΕ ότι “σπρώχνουν τους λαούς στο σκοτεινό βάραθρο των καπιταλιστικών αδιεξόδων, αντιθέσεων και πολέμων”.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι “27” “σε πλήρη σύμπνοια αποφάσισαν την κλιμάκωση του πολέμου στα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων με το “Σύμφωνο για το Ευρώ“ και το “Σύμφωνο Σταθερότητας“”.

Σχετικά με τα θέματα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος του ΚΚΕ αναφέρει ότι “οι συνηθισμένοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης περί ελληνικών επιτυχιών και αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, οι θέσεις της ΝΔ για αλλαγή των όρων του μνημονίου δεν μπορούν πια να κρύψουν τον όλεθρο που φέρνει για τα λαϊκά συμφέροντα η κοινή στρατηγική τους”.

Χρειάζεται γενναία πολιτική αλλά η κυβέρνηση δεν τολμά, λέει ο ΛΑΟΣ

Το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ σχολιάζει, για τα αποτελέσματα της Συνόδου:

“Μας έδωσαν κάποια ανάσα, αλλά σε πολύ αυστηρό πλαίσιο”.

Παράλληλα τονίζεται η ανάγκη “μιας γενναίας πολιτικής στην οποία όμως απ’ ότι απέδειξε η χρονιά του μνημονίου που πέρασε η κυβέρνηση δεν την διαθέτει”.

Κατώτερες οι αποφάσεις των αναγκών των λαών, σημείωσε ο Κουβέλης

Οι αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών είναι κατώτερες των οικονομικών και πολιτικών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αναγκαία οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ προωθείται με συντηρητική σφραγίδα, υποστηρίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, σχοιλάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα