Αντίδραση Χαρίτση για τη δήλωση Διαμαντοπούλου περί “σκουρόχρωμης Ευρώπης”

Διαβάζεται σε 2'
Αντίδραση Χαρίτση για τη δήλωση Διαμαντοπούλου περί “σκουρόχρωμης Ευρώπης”
Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Την “ευχή” της Άννας Διαμαντοπούλου να μην γίνει η Ευρώπη “σκουρόχρωμη” επέκρινε ο Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για λογικές που είναι “οι αιμοδότες της άκρας δεξιάς”.

Την εντονότατη αντίδραση του Αλέξη Χαρίτση προκάλεσε το σχόλιο της Άννας Διαμαντοπούλου περί αποφυγής μιας “σκουρόχρωμης Ευρώπης”.

“Απορώ ειλικρινά αν αυτό έμαθε από τη θητεία της επί μακρόν σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς: να μιλάει σαν εκπρόσωπος της αποικιοκρατίας και του φυλετισμού του 19ου αιώνα”, έγραψε σε πρώτη του ανάρτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: “Τέτοιες λογικές είναι οι αιμοδότες της άκρας δεξιάς. Η κανονικοποίηση του ρατσισμού, η εργαλειοποίηση της ανασφάλειας, η αδυναμία ουσιαστικής συζήτησης για τις παγκόσμιες ανισότητες εκεί οδηγεί. Και αυτό δεν το αλλάζουν οι όποιοι όρκοι στον ‘ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό'”.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω αντίδραση του κ. Χαρίτση ήρθε μετά το σχόλιο που έκανε η Άννα Διαμαντοπούλου στο ετήσιο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με τίτλο «Η Ελλάδα Μετά» που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

“Αυτό που θα εύχομαι σε 100 χρόνια είναι να μην γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη”, ανέφερε στην τοποθέτησή της η κ. Διαμαντοπούλου.

“Μόνο η Νιγηρία το 2045 θα έχει 400 εκατ., δηλαδή περισσότερους από την Ευρώπη” και συνέχισε μιλώντας για χώρες που δεν έχουν καμία προοπτική ανάπτυξης “γεμάτες με νέους που δεν έχουν τι να κάνουν και δεν έχουν τι να φάνε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα