Αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΝΔ για την εγκληματικότητα

Αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΝΔ για την εγκληματικότητα

"Επιτυχία της Αστυνομίας η σύλληψη του 29χρονου, έργο της κυβέρνησης η αποφυλάκιση του ληστή με το σίδερο", απαντά η ΝΔ στον Τζανακόπουλο, που είχε εξαπολύσει νωρίτερα επίθεση κατά του Μητσοτάκη γιατί ταυτόχρονα συγχαίρει την ΕΛΑΣ και κάνει ερώτηση για την εγκληματικότητα

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εγκληματικότητα.

"Η σύλληψη του 29χρονου ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας. Η αποφυλάκιση του σκληρού ποινικού, που έκαψε με το σίδερο ηλικιωμένη γυναίκα, είναι έργο της Κυβέρνησης. Το λέμε απλά για να το καταλάβουν μέχρι και οι κύριοι Τσίπρας, Τόσκας και Τζανακόπουλος", αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε περάσει στην αντεπίθεση, σχολιάζοντας τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΝΔ στην ΕΛΑΣ, για τη σύλληψη του 29χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για την αποστολή των παγιδευμένων φακέλων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο υπουργός Επικράτειας σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για τις μεγάλες επιτυχίες της, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για "την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανομία"». Και καταλήγει o κ. Τζανακόπουλος: «Τελικά, τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συγχαρεί μέσω twitter τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη του 29χρονου στην υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

«Συνεχάρην τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του 29χρονου. Όταν αφήνεται η ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της λειτουργεί μεθοδικά και αποτελεσματικά» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

«Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τη σπέκουλα και να δώσει απαντήσεις για τον κ. Αυγενάκη», επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τα συγχαρητήρια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

«Έργο της Αστυνομίας, αλλά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, είναι οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων δύο ετών», τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν:

«Από τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, των απαγωγέων του Λεμπιδάκη και του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, μέχρι την εξάρθρωση για πρώτη φορά των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Τα δε στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα πριν και μετά τη πολιτική αλλαγή του 2015 και η σύγκρισή τους το επιβεβαιώνουν περίτρανα.

Θα προτείναμε λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη πριν τα επόμενα συγχαρητήρια του στην Αστυνομία, που θα έρθουν κι αυτά γρήγορα, να αφήσει την πολιτική σπέκουλα περί ανοχής στην ανομία και να δώσει απαντήσεις για την ανομία της ανοχής σε στενούς του συνεργάτες, όπως ο κ. Αυγενάκης, που φέρεται να κάνει εξυπηρετήσεις σε λαθρεμπόρους, πλαστογράφους, απαγωγείς και άλλους ποινικούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τη διασάλευση της δημόσιας τάξης εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει ανοχή σ’ αυτά τα φαινόμενα και έχει εξαπολύσει σφοδρά πυρά με αφορμή και το περιστατικό της επίθεσης στο ΑΤ της Πεύκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντεπίθεση της κυβέρνησης σε Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα

SHARE:

24Media Network