Αντιπαράθεση Βούτση – Λοβέρδου για τις προσλήψεις στην Βουλή

Αντιπαράθεση Βούτση – Λοβέρδου για τις προσλήψεις στην Βουλή
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού Eurokinissi

"Αν τα στοιχεία δεν συνηγορούν στην άποψή μας, τουλάχιστον μην αλλάζουμε και την άποψη και τα στοιχεία", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής παρατηρώντας ότι έχουν γίνει 40-50 "σημειακές" προσλήψεις και μόνο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

«Εάν τα στοιχεία δεν συνηγορούν στην άποψή μας, τουλάχιστον μην αλλάζουμε και την άποψη και τα στοιχεία» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος είχε αντιπαράθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο για τις προσλήψεις που έχουν γίνει στην Βουλή. Με αφορμή την συζήτηση για το οργανόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής, ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι «αυτά τα χρόνια δεν έφυγε κανείς υπάλληλος από τη Βουλή απ’ όσους είχαν συμβάσεις» σημειώνοντας ότι έχουν γίνει 40-50 «σημειακές» προσλήψεις για τα έργα που γίνονται «και μόνο με συμβάσεις και ουδείς μόνιμος».

Επίσης προσλήφθηκαν και περίπου 50 καθαρίστριες και καθαριστές, οι οποίοι όμως βρίσκονταν έτσι κι αλλιώς στην μισθοδοσία της Βουλής μέσω των εργολάβων. Όσον αφορά τα έργα που γίνονται στην Βουλή, ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι αυτά «είναι με τον ίδιο προϋπολογισμό, πολλαπλάσια εκ των πραγμάτων, και επειδή βγαίνουμε και από την κρίση σιγά-σιγά, από το πρόσφατο τουλάχιστον παρελθόν». Ο Ν. Βούτσης πρόσθεσε ότι η σημερινή διοίκηση της Βουλής κατάφερε να δουλεύουν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς αργομισθίες κι αποσπάσεις.

Αμφισβήτησαν τα στοιχεία του Λοβέρδου ο Ν. Βούτσης κι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αν. Λοβέρδος αρχικά υποστήριξε ότι επί της σημερινής κυβέρνησης έχουν προσληφθεί στην Βουλή περίπου 400 άτομα προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ν. Βούτση και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβήτησαν τα στοιχεία. Στην συνέχεια, ο Αν. Λοβέρδος παρατήρησε ότι οι προσλήψεις αυτές είναι περίπου 40 τον χρόνο ανεβάζοντας τους υπαλλήλους της Βουλής από 1.256 όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπου 1.400 σήμερα.

Ο Αν. Λοβέρδος αντιπαρέβαλε ότι επί προεδρίας του Απόστολου Κακλαμάνη οι υπάλληλοι της Βουλής αυξήθηκαν από 726 σε 840 μέσα σε 11 χρόνια και δεδομένων των πολύ σημαντικών παρεμβάσεων που έγιναν όπως το Ίδρυμα της Βουλής, το κανάλι της Βουλής, αλλά και το γκαράζ και τα νέα κτίρια που χρησιμοποιεί το κοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα