Αντιρρήσεις Νίνας Κασιμάτη στην τροπολογία για Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Αντιρρήσεις Νίνας Κασιμάτη στην τροπολογία για Τουρκική Ένωση Ξάνθης
Session of the parliamentary group o SYRIZA, in Athens, Greece, on July 15, 2015. / , , 15 , 2015. sooc

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η τροπολογία έγινε χειρότερη. Δεν τοποθετήθηκε για το ζήτημα της ταυτότητας φύλου

Έντονες επιφυλάξεις εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, για την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον σεβασμό των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του ανθρώπου που αφορά και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. 

«Θεωρώ ότι η τροπολογία έχει γίνει ακόμη χειρότερη» ανέφερε η κυρία Κασιμάτη αναφερόμενη στη διάταξη που αποσύρθηκε ύστερα από αντιρρήσεις βουλευτών της συμπολίτευσης και επανακατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

«Είχαμε ζητήσει να μην επανέλθει η τροπολογία για Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Υπάρχει λόγος να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί» τόνισε και σημείωσε ότι με τη ρύθμιση η πολιτεία «πετάει το μπαλάκι στους δικαστές» για ένα ζήτημα που είναι πολιτικό.

Πάντως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν τοποθετήθηκε για το ζήτημα της ταυτότητας φύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει επιφυλάξεις για την αναγνώριση της δυνατότητας διόρθωσης φύλου σε εφήβους άνω των 15 ετών.
 

Φωτογραφία:Sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα