Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλαγή του Νίκου Παππά ζήτησε η Εισαγγελέας – “Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εναντίον του”

Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλαγή του Νίκου Παππά ζήτησε η Εισαγγελέας – “Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εναντίον του”
Νίκος Παππάς INTIME NEWS

Απαλλακτική ήταν η πρόταση της Εισαγγελέα Ολγας Σμυρλή για τον Νίκο Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ενοχή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών δεν προέκυψε ,όπως ανέφερε στην αγόρευση της στο Ειδικό Δικαστήριο η Εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή.

Η κ. Σμυρλή κάνοντας αποτίμηση του συνόλου των στοιχείων της υπόθεσης υποστήριξε ότι η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες πραγματοποιήθηκε υπό πλήρη διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας. Τόνισε δε, ότι εκ μέρους του δικαζόμενου υπουργού δεν υπήρξε καμμία παρέμβαση για ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα που μετείχε στον διαγωνισμό και αναδείχθηκε, ως ένας από τους τέσσερις συνολικά υπερθεματιστές.

Όπως ανέφερε η κ. Σμυρλή :”Από καμία πλευρά δεν προκύπτει οποιαδήποτε πράξη εκ μέρους του Νίκου Παππά για να ευνοηθεί ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ως το τέλος του διαγωνισμού, για παράδειγμα περισσότερες δόσεις για καταβολή τιμήματος ή οτιδήποτε άλλο” συμπληρώνοντας πως το γεγονός ότι τελικά η εταιρεία του γιού του Χρήστου Καλογρίτσα δεν μπόρεσε να προσκομίσει τα χρήματα και να πάρει τελικά την τηλεοπτική άδεια, “είναι απόδειξη που καταρρίπτει το κατηγορητήριο” .

Κατά την εισαγγελέα, δεν προέκυψε από μάρτυρες ή άλλο αποδεικτικό μέσο οποιαδήποτε παρέμβαση του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό. Η κ. Σμυρλή είπε επίσης πως ο πρώην υπουργός “δεν όφειλε να διενεργήσει ο ίδιος τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αντίθετα είχε υποχρέωση να απέχει. Αν έκανε ο ίδιος τον έλεγχο θα ήταν κάτι εντελώς αντίθετο με την διαφάνεια του διαγωνισμού και θα κινούσε υπόνοιες μεροληψίας”.

Όπως είπε η Εισαγγελέας “εδώ πρέπει να σταματήσουμε την έρευνα για την παράβαση καθήκοντος για τον Νικόλαο Παππά”.

Ο Νικος Παππάς δεν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος . Ούτε ο Καλογρίτσας διεπραξε τη συνέργεια στο αδίκημα αυτό “, είπε στον επίλογο της αγόρευσής της η κ. Όλγα Σμυρλή.

Η Εισαγγελέας τόνισε επίσης ότι “δεν αποδείχτηκαν ούτε στο ελάχιστο όσα ισχυρίζεται ο Χρ. Καλογρίτσας περί σχεδίου του Ν. Παππά” και ούτε προέκυψε κάποιο στοιχείο περί “εικονικής σύμβασης Καλογρίτσα με CCC” ούτε κάποια βοήθεια του κατηγορούμενου προς τον επιχειρηματία για να θεμελιωθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του.

“Ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν ήταν άβουλος, ο «μπροστινός» όπως λεει. Το όνειρο του ήταν να γίνει ο νέος Μπόμπολας. Είχε όνειρο να αποκτήσει και κανάλι”.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην ληφθούν υπόψη τα ηλεκτρονικά μηνύματα που προσκόμισε η πλευρά του κατηγορούμενου Χρήστου Καλογρίτσα όπως και η κατάθεση σε βάρος του Νίκου Παππά από τον επιχειρηματία.

Αναφερόμενη με την αστική διαφορά του κ. Καλογρίτσα με τον δεθνή όμιλο CCC η εισαγγελέας είπε πως «το Ειδικό Δικαστήριο ασχολήθηκε κακώς με την αστική διαφορά. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε αν είναι εικονική ούτε αν είναι πραγματική” είπε χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελέας τόνισε πως ο κ. Καλογρίτσας επιχειρεί με την δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους αδελφούς Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκ.ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα