Απαντήσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας ζήτησε στο ΝΑΤΟ ο Καμμένος

Απαντήσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας ζήτησε στο ΝΑΤΟ ο Καμμένος
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, Αρχείο Eurokinissi

Ο Έλληνας υπουργός, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα και τη συνεχιζόμενη κράτηση για 99 μέρες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και κάλεσε τον Τούρκο ομόλογο του να δώσει απαντήσεις

Απαντήσεις από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας ενώπιον όλων των συμμάχων στο ΝΑΤΟ ζήτησε ο Πάνος Καμμένος. Ο Έλληνας υπουργός, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα και τη συνεχιζόμενη κράτηση για 99 μέρες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Υπάρχουν σύμμαχοι που συνεχίζουν να παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία άλλου μέλους της Συμμαχίας. Και συγκεκριμένα η Τουρκία που παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο. Κι επίσης, δύο Έλληνες και ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται για 99 μέρες χωρίς κατηγορίες, επειδή παραβίασαν για λίγα μέτρα τα τουρκικά σύνορα. Κάτι που συμβαίνει συχνά και μάλιστα πρόσφατα, η Ελλάδα, μετά το περιστατικό με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, συνέλαβε Τούρκο δημόσιο υπάλληλο και τον άφησαν ελεύθερο μαζί με τα μηχανήματά του. Επίσης, 9.000 μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα, χωρίς να τους αντιληφθεί η Τουρκία», τόνισε με νόημα.

«Η συμφωνία της Ουάσινγκτον για το ΝΑΤΟ προβλέπει ότι διαφορές μεταξύ συμμάχων να λύνονται με ειρηνικά μέσα, να αποφεύγονται οι απειλές ή η χρήση δύναμης σε ακολουθία χαρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτές τις Αρχές παραβιάζει η Τουρκία όταν ο αντιπρόεδρος της χώρας κάνει δημόσια αναφορά για σύλληψη και απαγωγή Τούρκων πολιτών που έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα και η Δικαιοσύνη τους έχει αποφυλακίσει λόγω παρέλευσης του 18μήνου. Ζητώ τώρα κι ενώπιον του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και των υπουργών μια απάντηση από τον Τούρκο υπουργό. Ένα πρόβλημα μεταξύ δύο μελών της οικογένειας είναι και πρόβλημα της οικογένειας», υπογράμμισε.

Ο Τούρκος Υπουργός που πήρε το λόγο, δεν απάντησε στις ερωτήσεις του Πάνου Καμμένου. Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, είπε ότι «εξετάζουμε ακόμη τα ψηφιακά στοιχεία για τους 2 στρατιωτικούς».

Το λόγο έλαβε πάλι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας. «Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα για εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα. Διότι αν αύριο η απειλή της Τουρκίας γίνει πράξη, θα υπάρξει ατύχημα με ευθύνη της Τουρκίας και αυτό πρέπει να το ξέρετε», κατέληξε.

Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης και τους υπουργούς της ΕΕ για τις δηλώσεις του Μ. Τσαβούσογλου για διακοπή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής για το μεταναστευτικό. «Ο τελικός στόχος των μεταναστών είναι οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Οπότε οι έμμεσες απειλές της Τουρκίας σας αφορούν», προειδοποίησε ο Υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα