Από υφυπουργός στη Γερμανία, σε ρόλο “ελεγκτή” στην Ελλάδα

Από υφυπουργός στη Γερμανία, σε ρόλο “ελεγκτή” στην Ελλάδα

Με στόχο να ελέγξει την τήρηση των στόχων στην Ελλάδα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όρισε τον υφυπουργό Εργασίας εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα. Διαβάστε στο NEWS 247 τις αρμοδιότητές του

Υφυπουργό για την προώθηση και παρακολούθηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της Ε.Ε., τα οποία δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα, όρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Πρόκειται για τον χριστιανοδημοκράτη βουλευτή και συνεργάτη της, υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

Ο τίτλος του Φούχτελ είναι “εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης” και η εντολή που έχει λάβει από την Μέρκελ είναι να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων στόχων.

Το κέντρο βάρους από την ελληνική πλευρά θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το γερμανικό γενικό προξενείο στην πόλη.

Ως όχημα θα αξιοποιηθούν και οι αδελφοποιήσεις πόλεων, όπως είπε ο Γερμανός υφυπουργός στους βουλευτές της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας που συναντήθηκαν μαζί του στο πλαίσιο πενθήμερης επίσκεψής τους στο Βερολίνο, την Πέμπτη.

Ιδιαίτερο βάρος από τη γερμανική πλευρά θα δοθεί στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα στην Ελλάδα προς άμεση υλοποίηση με τα κονδύλια των 16 δις ευρώ που θα μπορούσαν να εκταμιευτούν αν υπήρχαν οι συγκεκριμένες μελέτες.

Όπως είπε στους Έλληνες βουλευτές, η Γερμανία με 80 εκατ. πληθυσμό διέθεσε σε αναπτυξιακά προγράμματα 10 δις ευρώ για να αντιμετωπίσει την κρίση του 2008, ενώ η Ελλάδα με 11 εκατ. πληθυσμό έχει στη διάθεσή της 16 δις ευρώ, με τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται μεταξύ άλλων σε προγράμματα υποδομών, επεξεργασίας λυμάτων, τουριστικές εγκαταστάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα