Αποχωρεί – μέχρι νεωτέρας – το ΚΚΕ από την προανακριτική για τη Novartis

Αποχωρεί – μέχρι νεωτέρας – το ΚΚΕ από την προανακριτική για τη Novartis
Συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την υπόθεση NOVARTIS, Παρασκευή 9/3/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Περισσός καταγγέλλει την πλειοψηφία ότι με παρελκυστικές πρακτικές και συζήτηση περί αρμοδιότητας αρνείται να εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης. Σκληρή κριτική και σε ΝΔ – ΔΗ.ΣΥ.

Από την Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Novartis αποχώρησε πριν από λίγο το ΚΚΕ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με «παρελκυστικές πρακτικές» επιχειρεί να μη διερευνήσει την υπόθεση.

«Είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε παιχνίδια. Δεν θα προσφέρουμε κανένα άλλοθι σε παρελκυστικές πρακτικές» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του κόμματός του από τις εργασίες της επιτροπής. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση του κόμματος να καταθέσουν όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση (τα 10 πολιτικά πρόσωπα, οι προστατευόμενοι μάρτυρες και στελέχη της Novartis). Άσκησε, όμως, κριτική και σε ΝΔ – Δημοκρατική Συμπαράταξη λέγοντας ότι με τις αιτιάσεις τους περί ακυρότητας ουσιαστικά λειτουργούν στην κατεύθυνση να μην πέσει φως στην υπόθεση.

Ο κ. Καραθανασόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει το ΚΚΕ στην Προανακριτική στο μέλλον εάν γίνουν δεκτά τα αιτήματά του κόμματος. «Θα παρακολουθούμε τις εργασίες» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι εάν το κρίνει σκόπιμο το ΚΚΕ θα επιστρέψει στην Προανακριτική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα