Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία

Χωρίζουν οι δρόμοι Βενιζέλου και Αριστερής Πρωτοβουλίας που καταγγέλλει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για λειτουργία εκτός καταστατικού και πολιτικών αρχών της παράταξης

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία, ύστερα από σύσκεψη στελεχών της που έγινε νωρίς σήμερα το απόγευμα και ταυτόχρονα καταγγέλλει τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος, για την οποία αναφέρει ότι "έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία".

Σχετικά με την κυβερνητική σύμπραξη με τη ΝΔ τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ "μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη" και "μετατρέπεται σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια".

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλεται και διότι χρησιμοποιεί την ιστορία του Κινήματος αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική της πολιτική επιβίωση και την επιβίωση ανθρώπων και στελεχών που θεωρούν ότι η συμμετοχή τους στην εξουσία μπορεί να τους εξασφαλίσει την προσωπική πολιτική συνέχεια.

"Το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν" τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται λόγος για "πολιτικό τερατούργημα" το οποίο "δεν μπορεί να εκφράσει όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν στην Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση".

Η Αριστερή Πρωτοβουλία αναγγέλλει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί και τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει σε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Στο μεταξύ θα υπάρξουν διεργασίες στον ευρύτερο χώρο που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενταχθούν στην προσπάθεια και άλλες δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσει η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.

Προς τούτο καλεί όλους τους φίλους, τους ψηφοφόρους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και «επώνυμα» στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα πεπραγμένα της σημερινής ηγεσίας να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας. "Όλοι έχουμε ιστορική ευθύνη και χρέος απέναντι στην ιστορία μας και μπορούμε να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή, δίνοντας ελπίδα στον κόσμο μας για μια νέα πορεία με προοπτική".

Η επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται "μαύρο της συντήρησης", το οποίο "είναι προσωρινό" και προστίθεται ότι "προσωρινοί θα αποδειχτούν και οι παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής", εννοώντας προφανώς τη σημερινή ηγεσία.

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση "ο αγώνας συνεχίζεται", ενώ προηγείται αναφορά στο "ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, της Δημοκρατίας, των λαϊκών κατακτήσεων, της ευημερίας και του κοινωνικού κράτους, το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της προοπτικής, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων", το οποίο "βρίσκεται ριζωμένο στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των φίλων και μελών μας".

Άτυπο σχόλιο ως απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ

 Με άτυπο σχόλιο του Γραφείου Τύπου απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

Στο σχόλιο υπάρχει, μεταξύ άλλων, το ερώτημα γιατί ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος "άλλαξε, τώρα, τρόπο αντίδρασης", ενώ το ΠΑΣΟΚ και το Νοέμβριο του 2011 μετείχε σε τρικομματική κυβέρνηση με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, προσωποποιώντας έτσι την απάντηση που δίνεται.

Στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται και τα ακόλουθα:

"Για εμάς υπάρχουν δυο σταθερές: Πρώτον, η δημοκρατική παράταξη που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα και είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης που αντιστέκεται σε επικίνδυνες δημαγωγίες, τις οποίες ιστορικά πληρώνει τελικά πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός .

Δεύτερον, πραγματικά προοδευτικό σήμερα είναι αυτό που περιορίζει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις θυσίες των πολιτών και τους παρέχει ασφάλεια και προοπτική" .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Αριστερή Πρωτοβουλία αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ

SHARE:

24Media Network