Αποκάλυψη News 24/7 στους 88,6: Ο διάλογος Κατρούγκαλου - Τσαβούσογλου για Αιγαίο και γεωτρήσεις

Αποκάλυψη News 24/7 στους 88,6: Ο διάλογος Κατρούγκαλου - Τσαβούσογλου για Αιγαίο και γεωτρήσεις

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού News 24/7 στους 88,6, κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών στο Ελσίνκι, υπήρξε τουρκική διαβεβαίωση για το θέμα των γεωτρήσεων, στις περιοχές που αμφισβητεί στο Αιγαίο.

Διαβεβαίωση ότι η Τουρκία δεν προγραμματίζει την πραγματοποίηση γεωτρήσεων στα ελληνικά ύδατα που η ίδια αμφισβητεί έδωσε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στον Έλληνα ομόλογό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού σταθμού με τον Κώστα Σαρρηκώστα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε τον Γιώργο Κατρούγκαλο κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών στο Ελσίνκι ότι δεν πρόκειται η Τουρκία να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στις περιοχές που ήδη αμφισβητεί στο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα οι δύο υπουργοί εξωτερικών εξέφρασαν ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος στο Αιγαίο και τάχθηκαν υπερ της αποκλιμάκωσης της έντασης προκειμένου αυτή να αποφευχθεί, την ίδια στιγμή που ο Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε στον Νews 24/7 στους 88,6 πως στο παρά πέντε αποφεύχθηκε προχθές θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. 

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη στο Υπουργείο Άμυνας στην Αθήνα συναντώνται αντιπροσωπείες εμπειρογνωμόνων, κυρίως στρατιωτικών, απο Ελλάδα και Τουρκία προκειμένου να συζητήσουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αιγαίο, Τουρκία, ΑΟΖ, Κυπριακό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατρούγκαλος σε Τσαβούσογλου: Καταδίκη για τις παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ

Κατρούγκαλος: Μόνο με σεβασμό του διεθνούς δικαίου οι ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας

Κουβέλης στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6: Απειλή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος οι δηλώσεις Αυγενάκη

SHARE:

24Media Network