Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας Π. Καμμένου – Δ. Δημητριάδη

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας Π. Καμμένου – Δ. Δημητριάδη

Η Βουλή είπε «όχι» στην άρση της ασυλίας του Προέδρου των ΑΝΕΛ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Με ευρεία πλειοψηφία απέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση αστυνομικού σε επεισόδια στην Κω για το μεταναστευτικό και του Δημήτρη Δημητριάδη του ΣΥΡΙΖΑ για εξύβριση. Σε σύνολο 188 ψηφισάντων, την πρόταση άρσης της ασυλίας του κ. Καμμένου υπερψήφισαν μόλις 14 βουλευτές, 180 είπαν «όχι» και 4 δήλωσαν «παρών». Αντίστοιχα, υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Δημητριάδη υπερψήφισαν 10 βουλευτές, 184 είπαν «όχι» και 4 δήλωσαν "παρών".

Η μηνυτήρια αναφορά κατά του Πάνου Καμμένου αφορούσε προπηλακισμό που είχε δεχθεί στην Κω από άτομα που «διαμαρτύρονταν» για την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Ο κ. Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter είχε καταγγείλει συγκεκριμένο αστυνομικό ότι λειτούργησε ως «επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών» «μαζί με νεοναζί». Ο αστυνομικός προσέφυγε στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η υπόθεση του κ. Δημητριάδη αφορούσε καταγγελία για εξύβριση εναντίον προσώπου το οποίο όμως φέρεται να είχε προπηλακίσει τον βουλευτή. 

SHARE: