Απόσταση από την ΔΗΣΥ για τα νομοσχέδια παίρνουν ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι

Απόσταση από την ΔΗΣΥ για τα νομοσχέδια παίρνουν ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι
Joint meeting of the Central Coordinating Council of the Democratic Coalition, in CARAVEL Hotel, Athens, Greece on July 26, 2016. / , CARAVEL, , 26 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

Διαφοροποιήσεις στην γραμμή των κομμάτων και μερίδας υποψηφίων για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης προκαλεί η απόφαση της ΔΗΣΥ να καταψηφίζει τα κυβερνητικά νομοσχέδια που δεν στηρίζονται από τους ΑΝΕΛ

Αρρυθμία στην Κεντροαριστερά φαίνεται πως προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην ξαναψηφίσει κυβερνητικό νομοσχέδιο με το οποίο συμφωνεί, αν πρώτα δεν έχει την στήριξη και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Το πρόβλημα γίνεται αμέσως αντιληπτό σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αφού οι συνοδοιπόροι στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς -και συνεργαζόμενοι ήδη στο κοινοβουλευτικό έργο- από το Ποτάμι, παίρνουν ήδη απόσταση από αυτή την πρόταση. Συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να μην ψηφιστούν πολύ σοβαρά νομοσχέδια, όπως αυτό της ταυτότητας φύλλου που σύντομα θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την θέση αυτή της Σεβαστουπόλεως επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος, Σπύρος Δανέλης, που υποστήριξε ότι δεν είναι χρήσιμο ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να μην ψηφίζει κατά συνείδηση. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε ως αντιπολίτευση κυβερνητικά νομοσχέδια, συμπληρώνοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα βρεθεί σε δύσκολη θέση όταν θα έρθει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλλου, καλώντας την να αναθεωρήσει τη στάση της.

Να μην ακολουθήσει την γραμμή της ΔΗΣΥ είναι έτοιμος σύμφωνα με πληροφορίες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κινούμενος στην ίδια γραμμή με το Ποτάμι. Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, αναμένεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλλου. Εναντίον της απόφασης της ηγεσίας της ΔΗΣΥ, στρέφεται και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Πάντως, στο στρατόπεδο της Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να υπάρχει ομοφωνία για την παραπάνω απόφαση. Υπέρ της έχουν ταχθεί οι κοινοβουλευτικοί υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όπως και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα