Αργύρης Ντινόπουλος: Nαι στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ--- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ--- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η απογραφή των ΝΠΙΔ των ΟΤΑ υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Σημείωσε ότι οι 6.500 απολύσεις για το 2014 αποτελούν δέσμευση της κυβέρνησης προς τους δανειστές και πρέπει να τηρηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν μετά το 2014 άλλες απολύσεις στο Δημόσιο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Ντινόπουλος τόνισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις από τους ΟΤΑ, καθώς έχουν ήδη συμβάλλει στη δεξαμενή των απομακρύνσεων από το Δημόσιο με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς.

«Ναι στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις», είναι η θέση του υπουργού όπως την περιέγραψε, έτσι ώστε να μην υπάρχει, όπως είπε, κανένα άλλοθι να βγαίνουν κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να χρησιμοποιούν τις «δήθεν» απολύσεις.

«Η αξιολόγηση σημαίνει μία νέα κουλτούρα στο δημόσιο, όπως ακριβώς αξιολογούνται όλοι καθημερινά στις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα» σημείωσε ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους που θα λάβουν την πιο χαμηλή αξιολόγηση, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι δεν θα απολυθούν λέγοντας «Δεν το λέω, εγώ, ειπώθηκε από τα πλέον αρμόδια χείλη».

Ο Αργύρης Ντινόπουλος επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου για προαιρετική διαδημοτική κινητικότητα, η οποία θα αφορά 2.000 εργαζόμενους από τοπική αυτοδιοίκηση, που θα μπορούν να μετακινηθούν σε άλλους δήμους για να καλυφθούν κενά που υπάρχουν.

SHARE:

24Media Network