Αριστούχος με 22.000 μόρια χάνει τη σχολή της, αλλά το Μαξίμου δεν θεωρεί λάθος την ΕΒΕ

Αριστούχος με 22.000 μόρια χάνει τη σχολή της, αλλά το Μαξίμου δεν θεωρεί λάθος την ΕΒΕ
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης Eurokinissi

“Η επιμέρους βάση που επιλέγει κάθε σχολή δεν αποκλείει έναν υποψήφιο από οποιαδήποτε άλλη σχολή”, δήλωσε ο Π. Μαρινάκης για τη μαθήτρια που μένει εκτός Αρχιτεκτονικής λόγω της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο

Παρά τις αδικίες που παρατηρούνται και εφέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις, η κυβέρνηση επιμένει στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, με το σκεπτικό ότι οι υποψήφιοι που μένουν εκτός της σχολής την οποία επιθυμούν, μπορούν απλά… να δηλώσουν κάποια άλλη. 

Το ΝEWS 24/7 έθεσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, το ερώτημα εάν η ΕΒΕ αποδεικνύεται άδικη και λάθος με αφορμή την περίπτωση της μαθήτριας ΖΚ, που προκάλεσε αίσθηση.

Όπως έχει καταγγείλει η αριστούχος μαθήτρια, ενώ συγκέντρωσε 22000 μόρια, γράφοντας σχεδόν τέλεια στα περισσότερα μαθήματα, δεν μπορεί καν να δηλώσει την Αρχιτεκτονική στην οποία ήθελε να εισαχθεί, διότι υπολείπεται μόλις 0,6 βαθμούς από την ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο. Σε ένα μάθημα δηλαδή που δεν διδάσκεται στα δημόσια σχολεία και για το οποίο ένας υποψήφιος θα πρέπει να κάνει φροντιστήριο. 

“Δεν θεωρούμε ότι η ΕΒΕ είναι ένα λάθος. Είναι μία πάγια διαχρονική θέση της παράταξης μας την οποία εφαρμόσαμε. Κάθε σχολή επιλέγει τη βάση και το μάθημα, άρα είναι ένας κανόνας που τίθεται από την κάθε σχολή στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και έτσι ισχύει για όλους τους υποψήφιους σε όλες τις σχολές που θέλουν να εισαχθούν”, απάντησε ο κ. Μαρινάκης. 

Ερωτηθείς όμως εάν αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την αριστεία που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε: “Ίσα ίσα, η κατάργηση της ΕΒΕ -σε μία λαικιστική προσέγγιση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση – είναι απέναντι σε κάθε έννοια αριστείας. Και προφανώς η επιμέρους βάση που επιλέγει κάθε σχολή δεν αποκλείει έναν υποψήφιο από οποιαδήποτε άλλη σχολή και σέβεται την επίδοση του υποψηφίου. Αφορά μία μόνο σχολή και ένα μάθημα”. 

Η επιστολή της μαθήτριας όπως την δημοσιεύει το alfavita:

Γεια σας, ονομάζομαι Ζ. Κ, μόλις έδωσα πανελλήνιες και σας στέλνω γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας, γνωρίζοντας ότι ενώ έχω συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 22 χιλιάδες μορια για αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή, λόγω της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο (η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες)!! …ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο… είναι άδικο… τόσα παιδιά που έχουν προσπαθήσει και ενδεχομένως τα έχουν καταφέρει να περιορίζονται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα