Άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση

Άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση

Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης της ασυλίας του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για δηλώσεις του κατά των μουσουλμάνων της Ροδόπης

Την άρση της ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής. 

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των δύο χρυσαυγιτών τάχθηκαν 172 βουλευτές έναντι 19 που ψήφισαν κατά και ενός που δήλωσε παρών. Οι δύο χρυσαυγίτες παραπέμπονται πλέον στη δικαιοσύνη εγκαλούμενοι για συκοφαντική δυσφήμηση πρώην συνεργάτη του κόμματος.

Αντίθετα η Βουλή δεν ήρε την ασυλία του υπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη εναντίον του οποίου είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για τις επίμαχες δηλώσεις του σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Φίλη τάχθηκαν 25 βουλευτές ενώ κατά ψήφισαν 167. Αναφερόμενος στο αίτημα δίωξης του ο κ. Φίλης υποστήριξε οτι είναι “λάθος να μετατρέπονται οι πολιτικές και επιστημονικές απόψεις σε ποινικές διώξεις”. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ως υπουργός υπηρετεί την επίσημη άποψη της Πολιτείας για την γενοκτονία.

Η Ολομέλεια απέρριψε και την πρόταση άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για δηλώσεις του κατά των μουσουλμάνων της Ροδόπης. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ ψήφισαν 18 βουλευτές, 173 είπαν «όχι» και 1 ψήφισε λευκό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα