Άτακτη υποχώρηση της Βούλτεψη. Τα "γύρισε" μετά από δήλωση περί κήρυξης πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα

Third day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 10, 2014 / T            . , 10 , 2014
Third day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 10, 2014 / T . , 10 , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Τι δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη και γιατί αναγκάστηκε να αλλάξει τη δήλωσή της

«Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο» τόνισε σε γραπτή διευκρινιστική δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος για όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Όπως σημειώνει η κα Βούλτεψη, στην εκπομπή του Mega, αναφέρθηκε στα μηνύματα και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, στην έκθεση του διεθνούς οίκου Moody’s περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος», καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία.

«Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο» υπογραμμίζει η κα Βούλτεψη.

Ωστόσο, συνεχίζει «είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως …«δήλωση», κάτι το οποίο δεν συνέβη. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως οι αναφορές των διεθνών οίκων είναι περισσότερο επικίνδυνες από δηλώσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων και «σκληρές διαπραγματεύσεις» από «σκληρά καρύδια», υπό τους ήχους νταουλιών, ζουρνάδων και λυρών».

Κατά τα λοιπά, προσθέτει η κα Βούλτεψη «στην εκπομπή ακούστηκαν πολύ σημαντικότερα θέματα, τα οποία και θα αποστείλω.

Μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι επιστρέφεται στον κ. Τσίπρα η προειδοποίησή του ότι θα αναζητηθούν «ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές», καθώς η αμφισβήτηση της θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ αποτελεί αιτία πολέμου και επομένως, αν συμβεί αυτό, οι ευθύνες θα αναζητηθούν από τον κ. Τσίπρα».

Η πρώτη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου

Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν απευθύνει σαφείς προειδοποιήσεις για κήρυξη πιστωτικού γεγονότος στη χώρα εφόσον προκηρυχθούν εκλογές, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, στο MEGA.

Αναφερόμενη, δε, σε δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα ότι θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και όχι μόνο πολιτικές σημείωσε: «Η προειδοποίηση επιστρέφεται, θα αποδοθούν πράγματι ευθύνες όχι μόνο πολιτικές και θα διαλέξει εκείνος το όργανο υπό τους ήχους του οποίου θα του αποδοθούν αυτές οι ευθύνες».

«Πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος γι' αυτά για τα οποία συζητούν. Η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού, έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Βούλτεψη. Πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται περί δικτατορίας, πρόκειται περί της πραγματικότητας... υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, η χώρα βρισκόταν ήδη σε πορεία ανάκαμψης, είχε αρχίσει ήδη η ανάπτυξή της, συζητούμε τη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο και ξαφνικά κάποιοι θέλουν να την πάνε πίσω, προφανώς επειδή δεν θέλουν να φύγει το μνημόνιο».

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network