Αθανασίου για προσφυγικό: Δεν υπάρχει αποσυμφόρηση, δημιουργούνται νέοι οικισμοί στα νησιά

O πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου
O πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου EUROKINISSI

Σε καταγγελίες για προσπάθεια δημιουργίας και νέων οικισμών προσφύγων στα νησιά προχώρησε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δέχθηκε ότι υπάρχει διακομματική συναίνεση για το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου μίλησε στο Ραδιόφωνο24/7 και αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων, τονίζοντας, αρχικά πως όχι μόνο δεν γίνεται αποσυμφόρηση αλλά δημιουργούνται καινούργιοι οικισμοί στα νησιά.

Λόγω του χειμώνα δεν γίνεται να ζουν αυτοί οι άνθρωποι σε τέτοιες συνθήκες, τόνισε , για να προσθέσει ότι η Λέσβος  δυσφημίζεται, καταρρέει οικονομικά και οι τουρίστες δεν το επισκέπτονται. “Μόνο από τη Λέσβο το 2015 πέρασαν περίπου 550.000 μετανάστες και εν δυνάμει πρόσφυγες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου, κατηγορώντας μάλιστα τους Ευρωπαίους ηγέτες πως δεν δέχονται την ισομερή κατανομή των προσφύγων και δίνουν κάποια λεφτά στην Ελλάδα για να “έχουμε εμείς το πρόβλημα”.

Ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι υπάρχει κινητοποίηση για να παραμείνει μειωμένος ο συντελεστής του ΦΠΑ στα νησιά και έχει καταθέσει μια τροπολογία μαζί με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το επίμαχο θέμα. Ωστόσο, όπως είπε, αν φέρει η κυβέρνηση μια νέα τροπολογία η οποία θα τους βρίσκει σύμφωνους, η Νέα Δημοκρατία σύσσωμη θα την ψηφίσει καθώς δεν ψάχνει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση.

Όσον αφορά το επίμαχο θέμα των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη από μέλη της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλουν αντιπολίτευση και δικαστές, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως για να κρίνει κανείς μια απόφαση πρέπει να έχεις γνώση των φακέλων και των δεδομένων, να είναι δίκαιος αλλά ως προς όλες τις αποφάσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επιλεκτικός. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο κοινωνικός απόηχος μιας απόφασης πρέπει να μας απασχολεί, να προβληματίζει και φυσικά να προβληματίζει τους δικαστές, αλλά δεν γίνεται να υπάρχουν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

Εν κατακλείδι, ο Χαράλαμπος Αθανασίου επεσήμανε πως ποτέ δεν αρνήθηκαν οι δικαστικοί να υποβάλλουν τα εισοδήματα τους σε έλεγχο και είναι άδικο αυτό που λέγεται ότι αρνήθηκαν να κάνουν πόθεν έσχες, απλώς σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο νόμος που κρίνει το πόθεν έσχες είναι αντισυνταγματικός.

SHARE:

24Media Network