Αυγέρη: Στόχος μας είναι η πληθυντική αριστερά

Διαβάζεται σε 3'
Η Δώρα Αυγέρη
Η Δώρα Αυγέρη eurokinissi

Η Δώρα Αυγέρη συνόψισε όσα έγιναν στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη και έκανα λόγο για την Αριστερά της πρόσθεσης.

Για έναν ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο που θα προχωρήσει με ενότητα στις συνεδριακές διαδικασίες του και στην επόμενη μέρα, αγκαλιάζοντας τα χιλιάδες νέα μέλη που εντάχθηκαν στις γραμμές του το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στο «Kontra Channel», στον απόηχο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Η εισήγηση κάλυψε σε μεγάλο βαθμό τα μέλη του οργάνου, ο στόχος όμως είναι να καλύπτει και τον κόσμο του κόμματος που δεν συμμετείχε στη σημερινή διαδικασία -και νομίζω ότι τον καλύπτει», είπε ερωτηθείσα για την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το κατά πόσο κάλυψε τα μέλη της ΠΣ.

«Αυτό που οδηγεί το λόγο του Στέφανου Κασσελάκη είναι το τι πραγματικά αισθάνεται ο ίδιος ο κόσμος, η μεγάλη πλειοψηφία που τον κατέστησε πρόεδρο του κόμματος, αλλά και η μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει απαιτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ του παρόντος και του μέλλοντος», τόνισε. Σημείωσε ότι με την εισήγησή του «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε ένα κάλεσμα στα μέλη να κάνουν δική τους υπόθεση το παρόν και το μέλλον του κόμματος».

Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σήμερα ένα ενιαίο κόμμα, η κα Αυγέρη ανέφερε: «Από την πλευρά μου εκπροσωπώ τον όλο ΣΥΡΙΖΑ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο επιδιώκει να παραμείνει ενωμένος, αλλά και έναν ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να είναι αυτόνομος κυβερνητικά».

«Αυτό είναι ένα δεύτερο μήνυμα από τη σημερινή διαδικασία, στόχος είναι η πληθυντική Αριστερά, η Αριστερά της πρόσθεσης και όχι της αφαίρεσης. Και νομίζω ότι ο πρόεδρος, ο Στέφανος, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να γίνει πράξη», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό βέβαια δεν είναι μια υπόθεση μεταξύ δύο πλευρών, δεν είναι ένα ταγκό για δύο όπως ειπώθηκε. Είναι ένας χορός που απευθύνεται σε πολλούς, ένας κυκλικός χορός. Αυτό ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τις προοδευτικές δυνάμεις».

Όσον αφορά στο χρόνο πραγματοποίησης του συνεδρίου του κόμματος, που προσδιορίστηκε από τον κ. Κασσελάκη στα τέλη Φεβρουαρίου, σχολίασε ότι «αυτό σχετίζεται με το χρόνο που απαιτείται για να γίνουν τα περιφερειακά συνέδρια, όπως προτάθηκε στη σημερινή εισήγηση του προέδρου».

Είπε ότι η πραγματοποίηση συνεδρίων σε κάθε περιφέρεια της χώρας είναι και κοινωνική απαίτηση και πως «το έδειξε και η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Πρέπει να πάμε να ακούσουμε τους ανθρώπους στις περιφέρειες, σε περιοχές που επλήγησαν από τεράστιες οικολογικές καταστροφές, που αντιμετωπίζουν σήμερα την έλλειψη πόρων και τις απεντάξεις από έργα εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης -την ίδια στιγμή που η ίδια κυβέρνηση αφήνει αδιάθετα κονδύλια. Να ακούσουμε τον κόσμο σε περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλη αποβιομηχάνιση, πλήττονται από τη φτώχεια, την ανεργία, την κρίση της στέγης», σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα