Αβραμόπουλος: "Έχουμε πάρει επάνω μας τη διάσωση των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ"

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Ενημέρωση της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών από τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο. .(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Ενημέρωση της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών από τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο. .(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε κατά την ομιλία του ο υπουργός ΥΕΘΑ, Δ. Αβραμόπουλος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014

Διαβεβαιώσεις για την προσπάθεια της κυβέρνησης να διασώσει τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, αλλά και αιχμές για την οικονομική διαχείριση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από προκατόχους του, περιέλαβε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2014, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχουμε πάρει επάνω μας τη διάσωση - στο μέτρο του δυνατού - των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της ΕΛΒΟ. Θα εξαντλήσουμε για το σκοπό αυτό κάθε περιθώριο, καθ' όλο το διάστημα που θα ακολουθήσει, για την εξυγίανσή τους» ανέφερε ο υπουργός ΥΕΘΑ.

Ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε πως τα προβλήματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, πρέπει να αντιμετωπιστούν με κατάλληλες πολιτικές, ώστε να πάψει αυτή να είναι ζημιογόνος. Κάτι τέτοιο ωστόσο, απαιτεί «νέο προσανατολισμό, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, άμεσο εκσυγχρονισμό και ολική αναδιάρθρωση».

«Η στήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας, όχι μόνον για την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και για την ενίσχυση και τη διάχυση της εγχώριας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας» παρατήρησε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του ΥΕΘΑ, ο υπουργός σημείωσε πως οι πιστώσεις του σε σχέση με το έτος 2009 είναι μειωμένες κατά 52,88% - με τις πιστώσεις για τις αποδοχές ωστόσο, να έχουν μειωθεί μονάχα κατά 0,82% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2013. «Αν τα καταφέρνουμε σήμερα με τον μισό προϋπολογισμό, αναλογιστείτε τι γινόταν στο υπουργείο στη δεκαετία που πέρασε» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Γενικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2014, ως «τελευταίο προϋπολογισμό της εποχής της κρίσης», καλώντας τους βουλευτές να τον υπερψηφίσουν.

«Σε έναν κόσμο που λειτουργεί με γνώμονα τον παγκόσμιο οικονομικό ανταγωνισμό, εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Όσοι υπόσχονται εύκολες λύσεις, στην ουσία μας υπόσχονται επιστροφή στο παρελθόν» σημείωσε ο κος Αβραμόπουλος. Η οικονομική κρίση, μπορεί να έπληξε τους Έλληνες, «αλλά δεν προσέβαλε το διεθνή ρόλο της πατρίδας μας και τη συμμετοχή της στις εξελίξεις, που διαμορφώνουν τους συσχετισμούς στην περιοχή μας: Η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, έμεινε όρθια στο διεθνές και γεωπολιτικό της περιβάλλον. Δεν τα βλέπουμε αυτά, γιατί έχουμε όλοι εγκλωβιστεί στα της οικονομίας και αγνοούμε τι γίνεται έξω απ' τα σύνορά μας» παρατήρησε ο κ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την επιτυχία της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ, την πρόοδο των σχέσεων της Ελλάδας με χώρες όπως το Ισραήλ, το αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια κ.ά.

SHARE:

24Media Network