Αβραμόπουλος για ανείσπρακτο rebate: Χωρίς βάση και άνευ σημασίας η ιστορία

Αβραμόπουλος για ανείσπρακτο rebate: Χωρίς βάση και άνευ σημασίας η ιστορία

"Η αναφορά της περιόδου εκείνης στην κυβέρνησή μας τότε και βέβαια στο πρόσωπό μου έγινε είτε από άγνοια, είτε από προχειρότητα, είτε από σκοπιμότητα" σημείωσε ο Επίτροπος της Ε.Ε.

Απάντηση για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση για το ανείσπρακτο rebate από φαρμακευτικές εταιρείες, έδωσε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha σημείωσε χαρακτηριστικά:

ADVERTISING

«Kαι αυτή η ιστορία δεν έχει καμία σημασία και καμία βάση. Το Υπουργείο Υγείας την περίοδο της υπουργίας Αβραμόπουλου, δηλαδή από το 2006 έως το 2009, δεν είχε αρμοδιότητα για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το rebate αλλά ούτε και την ευθύνη για την ανάληψη τέτοιας πρωτοβουλίας. Όπως και για την περίοδο εκείνη, μέχρι το 2011 δηλαδή, δύο χρόνια μετά το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν είχε την αρμοδιότητα του φαρμάκου και της τιμολόγησής του” ενώ κατέληξε λέγοντας: “Συνεπώς, η αναφορά της περιόδου εκείνης στην κυβέρνησή μας τότε και βέβαια στο πρόσωπό μου έγινε είτε από άγνοια, είτε από προχειρότητα, είτε από σκοπιμότητα. Και αυτό έγινε αντιληπτό και από την συνέντευξη που έδωσαν και οι Υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης. Άρα άνευ σημασίας το θέμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην Βουλή η δικογραφία για το ανείσπρακτο rebate από φαρμακευτικές εταιρείες

Αχτσιόγλου: Πλεονέκτημά μας τα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας

SHARE:

24Media Network