Αυτοκτονία 14χρονου: Στον εισαγγελέα οι γονείς των παιδιών που ασκούσαν bullying και οι καθηγητές, ζητά ο Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Σταύρος Θεοδωράκης EUROKINISSI

Τα παιδιά που ασκούν bullying δεν έπεσαν από τον ουρανό, αλλά οι συνθήκες γεννιούνται μέσα στις οικογένειες και τα σχολεία, σχολιάζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, ζητώντας ο εισαγγελέας να επισκεφθεί τα σπίτια των γονιών των παιδιών που ασκούσαν bullying και των καθηγητών που τους διδάσκαν

Να επισκεφθεί ο εισαγγελέας τα σπίτια γονιών των παιδιών που πρωταγωνιστούσαν στο bullying σε βάρος του 14χρονου που αυτοκτόνησε στην Αργυρούπολη και των καθηγητών τους ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στο facebook.

Ο κ. Θεοδωράκης ειδικότερα έγραψε:

"Αν – λέω αν – ισχύουν όλα αυτά που λένε τα ρεπορτάζ για το συστηματικό bullying που δεχόταν ο 15χρονος στην Αργυρούπολη, τότε ο εισαγγελέας πρέπει σύντομα να επισκεφθεί μερικά σπίτια. Των γονιών των παιδιών που πρωταγωνιστούσαν στο bullying και των καθηγητών που τους διδάσκανε. Το «δεν γνωρίζω» και το «έπεσα από τα σύννεφα» δεν είναι εδώ οι σωστές απαντήσεις. Πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής και της ανευθυνότητας.

Τα παιδιά που ασκούν bullying δεν έπεσαν από τον ουρανό. Οι συνθήκες – λένε οι επιστήμονες – γεννιούνται μέσα στις οικογένειες τους. Και μέσα στα σχολεία – λένε πάλι οι επιστήμονες – υπάρχουν όλα τα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποια παιδιά βασανίζονται στις τάξεις ή στα διαλείμματα.

Αυτό λοιπόν είναι το χρέος μας απέναντι στον 15χρονο που δεν άντεξε. Όχι άλλες γενικές κουβέντες συμπαράστασης, όχι ψεύτικες υποσχέσεις ότι «θα είναι η τελευταία φορά». Δεν θα είναι η τελευταία φορά. Γιατί ιστορίες σαν του πιτσιρικά υπάρχουν πολλές δίπλα μας. Δεν έχουν την ίδια κατάληξη έχουν όμως τα ίδια σημάδια και ήρθε η ώρα να τα αναγνωρίσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε.

Έρευνα και τιμωρία λοιπόν.

Αυτό θέλουμε όλοι οι γονείς και ιδιαίτερα οι γονείς του 15χρονου, οι φίλοι του και οι χιλιάδες συμμαθητές του σε όλη τη χώρα που υποφέρουν από το ίδιο κυνηγητό.

Ας αναλάβουμε, ο καθένας από εμάς την ευθύνη που μας αναλογεί."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σταύρος Θεοδωράκης, bullying

ADVERTISING

SHARE: