Αυτοψία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κω: “Ενίσχυση του ΕΣΥ με επαρκή στελέχωση και κάλυψη των κενών”

Αυτοψία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κω: “Ενίσχυση του ΕΣΥ με επαρκή στελέχωση και κάλυψη των κενών”
Τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Αθηνά Λινού, τα οποία βρέθηκαν στην Κω Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Κω κατέγραψε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που μετέβη στο νησί μετά το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της 63χρονης.

Αυτοψία στο νοσοκομείο της Κω πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μετέβη στην περιοχή με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, μετά το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο 63χρονης που κατέληξε μέσα σε καρότσα φορτηγού, το οποίο χρειάστηκε να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής –Ευάγγελος Αποστολάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Αθηνά Λινού– επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο και συναντήθηκαν με τη διοίκηση και το προσωπικό, όπου και άκουσαν τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Όπως ανέφεραν, ενώ υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα, δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν, ενώ για τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού υπάρχει μόνο ένας.

Επίσης, για 4 θέσεις παθολόγου δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα η θέση αυτή να καλύπτεται περιστασιακά από γιατρούς που έρχονται από άλλα σημεία της Ελλάδας και οι οποίοι μένουν στο νησί για μικρό διάστημα.

Παράλληλα, για τρεις θέσεις παιδιάτρου, υπάρχει μόνο ένας.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκαν στην πρόταση του κόμματος για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν στην Κω τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής, Ευάγγελος Αποστολάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Αθηνά Λινού, μετά την απώλεια της ζωής μίας 63χρονης γυναίκας στην καρότσα ενός φορτηγού, κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο, ελλείψει ασθενοφόρου.

Τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο της Κω και συναντήθηκαν με τη διοίκηση και το προσωπικό, όπου και άκουσαν τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχουν 4 ασθενοφόρα, δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν. Για τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού υπάρχει μόνο ένας, ενώ για 4 θέσεις παθολόγου, δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα η θέση αυτή να καλύπτεται περιστασιακά από γιατρούς που έρχονται από άλλα σημεία της Ελλάδας και οι οποίοι μένουν στο νησί για μικρό διάστημα. Παράλληλα, για 3 θέσεις παιδιάτρου, υπάρχει μόνο ένας.

Η κατάσταση αυτή σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας, φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής της ΝΔ και της τραγικής αδιαφορίας που επέδειξε και στη δημόσια υγεία.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκαν στην πρόταση του κόμματος για την ενίσχυση του ΕΣΥ, με επαρκή στελέχωση και κάλυψη των κενών, με την εφαρμογή του Υγειονομικού Ισοδυνάμου και τον περιορισμό των ανισοτήτων μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας, με αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο 7,5% του ΑΕΠ, με νέα δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού με ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα