O Burak Özügergin νέος πρέσβης της Άγκυρας στην Αθήνα

O Burak Özügergin νέος πρέσβης της Άγκυρας στην Αθήνα
O Burak Özügergin νέος πρέσβης της Άγκυρας στην Αθήνα ASSOCIATED PRESS

«Δεν αλλάζει η πολιτική της Τουρκίας» οι πρώτες εκτιμήσεις. Για αρχές της νέας χρονιάς, εκτός μεγάλου απροόπτου, μετατίθεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γείτονα χώρα.

Ο Burak Özügergin είναι ο νέος πρέσβης της Άγκυρας στην χώρα μας.

Υπήρξε παλαιότερα πρέσβης της χώρας του στην Κροατία, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει επικεφαλής της Διεύθυνσης των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και ως εκ τούτου θεωρείται βαθύς γνώστης των σχέσεων των δυο χωρών. Για την ακρίβεια υπήρξε Γενικός Διευθυντής του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για ΝΑΤΟ, θέματα διεθνούς ασφάλειας, αεροναυτικά θέματα, Ελλάδα και Κύπρο και συνεπώς θεωρείται ένας σημαντικός διπλωμάτης.

Αρμόδιες πηγές στην Αθήνα εκτιμούν ότι η τοποθέτηση του Burak Özügergin στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα δεν σηματοδοτεί ουσιαστική αλλαγή της πολιτικής της Άγκυρας για τη χώρα μας.

Ο Burak Özügergin αντικαθιστά τον Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίτ, ο οποίος ακολούθησε μία σχετικά «σώφρονα» πολιτική, σε σύγκριση πάντα με τις επιδιώξεις της Άγκυρας.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες του news24/7, με δεδομένο ότι δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα ολοκληρωμένη ατζέντα για το μέλλον των σχέσεων των δυο χωρών, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα μετατίθεται εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου από το τέλος του τρέχοντος έτους για τις αρχές του 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα