Τσίπρας: Σε θετικό κλίμα η συζήτηση. Στόχος μας μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία

Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη 7 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη 7 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα από τους εταίρους τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός περιέγραψε τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση, που θα κινηθεί ταχύτατα προς μια συμφωνία

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της διαπραγμάτευσης. "Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε τις ελληνικές προτάσεις όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική πολιτική από τους πολιτικούς αρχηγούς τη Δευτέρα" όπως είπε.

"Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο τη δικαιοσύνη, περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των αναγκών της χώρας στο μεσοδιάστημα, αναπτυξιακό πακέτο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της νέας γενιάς, αλλά και μια συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους" όπως είπε, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί ταχύτατα ώστε να βρεθεί η συμφωνία ως το τέλος της εβδομάδας.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής τις ελληνικές προτάσεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Βασική κατεύθυνση μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο τη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα την δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, ένα ισχυρό επενδυτικό πακέτο για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα κυρίως της ανεργίας καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, ξεκινάει από τις επόμενες ώρες με στόχο να καταλήξουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας το αργότερο. Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια της έχοντας ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής, τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας για βιώσιμη συμφωνία που θα τελειώνει τη συζήτηση για Grexit μια και καλή και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση. Είμαι χαρούμενος να πω ότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ ότι όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα αλλά ένα ευρωπαϊκό που καλούμαστε όλοι μαζί με ευθύνη να δώσουμε λύση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: grexit, Σύνοδος Κορυφής, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τελεσίγραφο Μέρκελ για νέο πρόγραμμα: Η Ελλάδα να φέρει προτάσεις μέχρι την Πέμπτη

Γιούνκερ: 'Δεν αποκλείω κανένα σενάριο. Έχουμε ετοιμαστεί για GREXIT'

SHARE:

24Media Network