Χάος στην ΕΡΤ: Για όλα φταίει ο προηγούμενος λέει ο Κωστόπουλος 

Χάος στην ΕΡΤ: Για όλα φταίει ο προηγούμενος λέει ο Κωστόπουλος 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε. Eurokinissi

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ καταλόγισε αδιαφορία της διοίκησης Τσακνή να εξασφαλίσει δικαιώματα σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, όπως το Μουντιάλ και την Ευρωλίγκα. Αποχώρησε από τη συζήτηση ο Παππάς. Για ενδοκυβερνητικό δράμα έκανε λόγο ο Βενιζέλος 

«Δεχόμαστε καθημερινά ανηλεή πόλεμο» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο Β. Κωστόπουλος σε υψηλούς τόνους επιτέθηκε στην προηγούμενη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παρά το γεγονός ότι κι εκείνη είχε διοριστεί από την σημερινή κυβέρνηση. Μάλιστα, ο Β. Κωστόπουλος χαρακτήρισε τις δημόσιες καταγγελίες για τον τρόπο διοίκησης της ΕΡΤ «πολιτική του τίποτα». Ο Β. Κωστόπουλος επέκρινε την διοίκηση Τσακνή επειδή δεν διεκδίκησε πλήρη δικαιώματα μετάδοσης του Μουντιάλ υποστηρίζοντας ότι εξασφαλίστηκαν μετά από δική του παρέμβαση.

Ο Β. Κωστόπουλος σημείωσε ότι η διοίκηση Τσακνή είχε παραιτηθεί από την μετάδοση και της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ, παρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων γι’ αυτήν την διοργάνωση. Διέψευσε τις καταγγελίες ότι υπάρχουν γενικοί διευθυντές στην ΕΡΤ που δεν έχουν το απαραίτητο πτυχίο. Ο Β. Κωστόπουλος άφησε υπονοούμενα για την χρονική ταύτιση των καταγγελιών με την αποχώρηση στελεχών από την ΕΡΤ και την αξιοποίηση των καταγγελιών αυτών από την μεριά της αντιπολίτευσης.

Αυτόνομη από την Digea από τον Γενάρη του 2019 η ΕΡΤ

Ο Β. Κωστόπουλος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι από τον Γενάρη του 2019 η ΕΡΤ θα μπορεί να εκπέμπει μόνη της το σήμα της αυτόνομα, χωρίς να έχει ανάγκη την Digea. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την προμήθεια 135 πομπών ευρυεκπομπής, ενώ το οικονομικό όφελος για την ΕΡΤ θα είναι σημαντικό, καθώς σήμερα η ΕΡΤ καταβάλει περισσότερο από 1,6 εκατ. ευρώ στην Digea για την εκπομπή του σήματός της. Παράλληλα, ο Β. Κωστόπουλος έδωσε έμφαση στην σημαντική εξέλιξη της δημιουργίας του αθλητικού καναλιού της ΕΡΤ, του ΕΡΤ Sport.

Κατά Σ. Καψώχα ο Β. Βενιζέλος: Κομματικό μαγαζί της δεκαετίας του ’70 η ΕΡΤ

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα του πολιτικού πλουραλισμού στην ΕΡΤ επικρίνοντας τον δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα λόγω του παραλληλισμού των απόψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Φασισμό. Μάλιστα, ο Β. Βενιζέλος έκανε λόγο για μετατροπή της ΕΡΤ σε «κομματικό μαγαζί της δεκαετίας του ‘70». Ο Β. Βενιζέλος χαρακτήρισε τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ διοικήσεων που διορίστηκαν από την κυβέρνηση «ενδοκυβερνητικό δράμα» ζητώντας παρέμβαση του Νίκου Παππά. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής όμως αποχώρησε νωρίς από την συνεδρίαση, επικαλούμενος ανειλημμένη υποχρέωση.

Ο Β. Βενιζέλος υποστήριξε παράλληλα ότι ο ίδιος αντέδρασε στο «μαύρο» στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτίνα της ΝΔ Όλ. Κεφαλογιάννη από την μεριά της αναρωτήθηκε πώς κατάφερε η διοίκηση της ΕΡΤ να χάσει λεφτά από την μετάδοση του Μουντιάλ, παρά το ενδιαφέρον των φιλάθλων για την διοργάνωση.

Λ. Κρέτσος: Οι επικριτές της ΕΡΤ δεν βλέπουν την ΕΡΤ

«Οι επικριτές της ΕΡΤ δεν βλέπουν την ΕΡΤ» επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος υπερασπίστηκε τις επιλογές της διοίκησης της ΕΡΤ. Ο Λ. Κρέτσος σημείωσε ότι τα χρήματα που καταβάλλει η ΕΡΤ για τα δικαιώματα των ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague κατευθύνονται στην εγχώρια αγορά κι όχι στους μεσάζοντες όπως γίνεται με τους αγώνες του Champions League.

Αντιπαράθεση για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους

Ο Β. Κωστόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των διαπιστευμένων δημοσιογράφων και της σχέσης που έχουν με τα πολιτικά κόμματα που καλύπτουν προκαλώντας την αντίδραση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία. Ο Β. Κωστόπουλος παρατήρησε ότι συχνά οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι καταλήγουν να είναι το «γραφείο Τύπου» των κομμάτων αυτών και σημείωσε ότι συζητά με την ΕΣΗΕΑ τον θεσμικό τρόπο κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας του δημοσιογράφου έναντι στο κόμμα που καλύπτει.

Η Αν. Καββαδία τόνισε στον Β. Κωστόπουλο ότι «δεν μπορείτε να επικαλείστε ως θέσφατο» την ταύτιση των πολιτικών απόψεων του διαπιστευμένου δημοσιογράφου με το κόμμα που καλύπτουν, καθώς συχνά αυτό δεν ισχύει. Η Αν. Καββαδία πρόσθεσε ότι η ΕΡΤ έχει διαφορετικές ανάγκες σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια όσον αφορά την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών κομμάτων.

Η συζήτηση ξεκίνησε μετά την διαμαρτυρία του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συνταχάκη επειδή η ΕΡΤ δεν έχει διαπιστευμένο συντάκτη για το ΚΚΕ, κάτι που δεν συμβαίνει με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Ο Β. Κωστόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει διαπιστευμένο συντάκτη για την κάλυψη των δραστηριοτήτων του ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα