Χαρίτσης: Η ΝΔ μετατρέπεται σε θλιβερό υβρίδιο του ΛΑΟΣ και της ΠΟΛΑΝ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης
Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στη ΝΔ με αφορμή ερώτηση στη Βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση για την απόδοση ιθαγένειας και τη φημολογία για αλλοίωση του εκλογικού σώματος της Α' Αθηνών.

«Tο νέο καταχθόνιο "σχέδιο" της κυβέρνησης για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, που "ανακάλυψε" η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι παρά μία ακόμη ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από fake news, ξενοφοβία και ρατσισμό», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή ερώτηση στη Βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση για την απόδοση ιθαγένειας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτησή του ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλιας, επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα, είχε καταγγείλει εγγραφή 43.000 αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους της Α΄ Αθήνας, κάνοντας λόγο για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Στη δήλωση-απάντησή του ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «είναι στην πραγματικότητα 12.841 συμπολίτες μας που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια την περίοδο 2015 - 2018, απλούστατα γιατί πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας».

ADVERTISING

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών είναι η εξής:

«Για μία ακόμη φορά η ΝΔ σπεύδει να υιοθετήσει fake news και θεωρίες συνωμοσίας που παράγονται από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο. Μετά τα ευφάνταστα σενάρια περί νοθείας στις εκλογές που δήθεν ετοιμάζει η Κυβέρνηση στα υπόγεια του Υπουργείου Εσωτερικών με αλλαγή της εταιρείας που συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του Υπουργείου για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, σειρά τώρα για την αξιωματική αντιπολίτευση παίρνει η αυτούσια αναπαραγωγή δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για εγγραφή 43.000 αλλοδαπών (sic) ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους της Α' Αθήνας με στόχο την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος!

Περισσότερα ψεύδη σε μια τόσο μικρή πρόταση δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν! Οι 43.000 που "αποκαλύπτει" το δημοσίευμα και επικαλείται ο τομεάρχης εθνικής άμυνας της ΝΔ κ. Κικίλιας, είναι στην πραγματικότητα 12.841 συμπολίτες μας που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια την περίοδο 2015 - 2018, απλούστατα γιατί πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας.

Η συντριπτική πλειονότητα μάλιστα των περιπτώσεων αφορά την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά "δεύτερης γενιάς". Στα παιδιά δηλαδή που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, πήγαν στα ελληνικά σχολεία, μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Η Κυβέρνησή μας πήρε την πρωτοβουλία το 2015 να δώσει τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να γίνουν Έλληνες πολίτες. Έκανε δηλαδή, πράξη επιτέλους και στην Ελλάδα αυτό που προβλέπεται εδώ και πολλά χρόνια σε κάθε σύγχρονο, ευνομούμενο Κράτος.

'Ανθρακες λοιπόν ο θησαυρός, το νέο καταχθόνιο «σχέδιο» της κυβέρνησης για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, που «ανακάλυψε» η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι παρά μία ακόμη ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας κατασκευασμένη εξολοκλήρου από fake news, ξενοφοβία και ρατσισμό. Δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει η νέα αυτή χυδαία επίθεση. Η Νέα Δημοκρατία, βοηθούμενη από τη στάση μερίδας των ΜΜΕ, έχει επιλέξει εδώ και αρκετό καιρό τον ολισθηρό δρόμο της σύμπλευσης με την ακροδεξιά σε όλα τα μείζονα πολιτικά ζητήματα. Ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι θα υιοθετήσει και τις τοξικές μεθόδους αυτής της ακροδεξιάς. Όπως όλα δείχνουν, η άλλοτε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε ένα θλιβερό υβρίδιο του ΛΑΟΣ και της Πολιτικής 'Ανοιξης.

Από τη μεριά μας, είμαστε περήφανοι για αυτή την "σκανδαλώδη αύξηση κατά 136% στις ιθαγένειες" κατά τα δημοσιεύματα, δηλαδή την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα - που είναι και η μόνη πατρίδα που γνωρίζουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζανακόπουλος: Βούληση της ΝΔ να μην προτείνει τον Παυλόπουλο το 2020

Σπυράκη: "Όχι" σε Βενιζέλο - Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πρωτόπαππας: Όχι στον Παυλόπουλο - Το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει δικό του υποψήφιο

SHARE:

24Media Network